Navigation Menu

Tippek az ideális szakállforma kiválasztásához és karbantartásához

A szakáll és az arcszőrzet üzenetet közvetít Jeff Raider borotválkozási szakértő szerint, akit a helyes szakállápolásról és trendekről kérdeztünk. „Ha a szőrzet száliránya mentén borotválkozol, az segít megelőzni az irritációt, miközben ápolod az arcszőrzetedet, és a lehető legjobb formát adod neki” – tudtuk meg Jeff Raidertől, a borotvapengéket és borotválkozási kellékeket forgalmazó Harry's cég társalapítójától.


Az arcszőrzet gyakran tűnik jó választásnak, amikor lehűl az idő. A stílus azonban többet jelent annál, mint hogy egy időre eldobod a borotvát. Jeff Raider szerint a férfi olyan stílust válasszon, amely illik hozzá, majd pedig gondozza azt. Az arcszőrzet „sok tekintetben az egyéniség jele”. Mint mondja, az ápolatlan szakáll érdekes kontrasztot alkot a jól ápolt külsővel. „Ha egy férfi jól össze van rakva, és olyan arcszőrzete is van, ami egy kicsit természetesebb, akkor az igazán jól fest – és fordítva.”

A szakállt megnöveszteni a legkönnyebb. A trükk a megfelelő stílus kiválasztása, és az ápolás.
5 TIPP, hogy megtaláld az egyéniségedhez illő szakállt:

1. Az ápolatlan szakáll „érdekes” kontrasztot alkot a jól ápolt külsővel.
2. A bajusz kerek vagy jellegzetes vonásokkal megáldott arcon mutat jól.
3. A hosszú pajesz hosszúkás archoz passzol igazán.
4. Sűrű szakáll esetén zuhanyzás után használj szakállolajat a vonzóbb külső érdekében.
5. Ha leborotválod a szakálladat, akkor megkönnyíted a dolgodat azzal, ha borotválkozás előtt két percig rajta hagyod a borotvahabot.  

A körszakáll egy bizonyos üzenetet közvetít. Az arcszőrzet alapvetően a férfiasság jele, és akadnak olyanok, akik ezt szívesen mutogatják. A trimmelt szakáll ápoltabb benyomást kelt, és egyes munkahelyeken is jobban elfogadják. Ez a megjelenés azt az üzenetet közvetíti, hogy az illető férfias, ugyanakkor ad is magára.

Vagy – és ez csak egy ötlet – a férfi meg is borotválkozhat, majd hagyjon meg kétnapos borostát.  „Szerintem érdekes ez a külső egy rendkívül elegáns öltönnyel párosítva” - apró kis kontrasztként. „Kicsit olyan, mint egy érdekes lázadás.“ A vagány borostás külső azonban nem merül ki a szőrzet növesztésében. „A karbantartás egyértelműen fontos. Trimmeljük meg a bajuszt, és borotváljuk simára a nyak környékét ” – tanácsolja a szakértő. Egyeseknél a szakáll egyenletesen nő; másoknál foltokban. „Ha a foltok pár napnyi növesztés után is megmaradnak, akkor azokra építve próbáljunk ki egy másik stílust.”

A bajusz inkább egyfajta állásfoglalás. Általában nem passzol jól a „barátságos, kerekded arctípushoz – ha valakinek babaarca van, a bajusz általában kevésbé teszi férfiassá.” Viszont jól illik az erős arcvonalakhoz. „Ha mondjuk az állkapocs vonala nagyon hangsúlyozott, akkor a bajusz hozzátesz az összképhez.”Fontos, hogy a bajuszt trimmelő ollóval rendszeresen meg kell igazítani az ajkak fölött, hogy a szőr ne zavarjon evés közben. Még a legsatnyább bajuszt is szépen kordában kell tartani.


A pajesz vagy a teljesen lenövesztett pofaszakáll tekintélyt kölcsönözhet. Jeff Raider szerint ezek kimondottan jól illenek a hosszúkás archoz. „Ha igazán hosszúkás az arcod, akkor a pajesz azt a hatást kelti, mintha a hajvonalad picit lejjebb lenne” – mondja.

Jóllehet néha a bajusz és a szakáll kezd el elsőként őszülni, a legjobb, ha sodródunk az árral, és nem festjük, ami nyilvánvalóan természetellenes hatást kölcsönöz. „Szerintem egy őszülő szakállú férfi nagyfokú méltóságot sugall. Ha már egyszer őszülsz, tedd büszkén.”

Fontos az arcszőrzet megfelelő ápolása annak érdekében, hogy passzoljon a rólad alkotott komplett benyomáshoz. Ha úgy döntesz, hogy arcszőrzetet növesztesz, használj arclemosót zuhanyzás közben, ami egyúttal a lehámlott bőrréteget is eltávolítja. Utána jöhet a balzsam. A balzsam puhítja az arcszőrzetet, és segíti az alakíthatóságot. Zuhanyzás után, sűrű szakáll esetén jó ötlet a szakállolaj használata – puhítja a szőrzetet, és segít karban tartani azt, így elkerülheted, hogy ápolatlannak tűnjön a szakállad. 

Az ápolt megjelenésű arcszőrzet elérése még sosem volt ennyire egyszerű!




0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.