Navigation Menu

Így ápold az arcbőröd az őszi/téli hidegben

Frissítsd fel az arcápolási rutinod a következő tippekkel, hiszen teljesen másra van szüksége télen a bőrödnek, mint ami nyáron megfelelő volt. Kövesd ezeket a téliesített bőrápolási lépéseket:


Arctisztítás
A helyes bőrápolási rutin alapját mindig az arctisztítás adja. Ez a legfontosabb lépés benne, hiszen ha nem tisztítod meg a szennyeződésektől a bőrt, azzal határozottan nem teszel jót, ez a lépés sose maradjon ki. Nagyon alaposan mosd meg az arcod, vagy használj Remington REVEAL elektromos arctisztító készüléket.

Radírozás
Érzed, hogy érdes, kellemetlen tapintású a bőröd? Hetente 1, maximum 2 alkalommal használj arcradírt, amivel eltávolítod az elhalt hámsejteket. Figyelj arra, hogy gyengéd szemcsés arcradírt válassz, az éles szemcsék felsérthetik a bőrt. Ha elektromos arctisztító készüléket használsz, akkor erre a lépésre nem lesz szükséged, az folyamatosan megtisztítja az arcbőrödet.

Hidratálás
A könnyed, nyári arcápolókat már igencsak ideje gazdagabb, táplálóbb krémekre cserélned, hidd el, a bőröd szeretni fogja. Vedd figyelembe a bőrtípusod, és ettől függően válaszd ki a megfelelő arckrémet. Még extra száraz bőrre mélyhidratáló krémeket javaslunk, addig vegyes és zsíros bőr esetében maradj a kevésbé gazdag krémeknél, ám ilyenkor sem árt valamivel táplálóbbat keresned.

Arcpakolás
Ha már megtörtént a baj és kellemetlen, égő/feszülő, kiszáradt bőrrel küzdesz, akkor érdemes bevetned gyorssegélyként egy maszkot. Ezeket könnyen el tudod készíteni otthon, a kedvenceink az avokádós és a banános arcmaszkok. Mindkét maszknál csak pépesítsd a gyümölcshúst, adj hozzá egy kis mézet és hagyd így az arcodon, majd 10-15 perc múlva alaposan mosd le és a hatást egyből érezni fogod. Nem arcpakolás, de nagyon sokat javíthatsz a bőröd állapotán azzal is, ha több vizet iszol, és belülről hidratálod.

Fényvédő
Tévhit, hogy csak nyáron és napozáshoz ajánlott a fényvédő használata. Egész évben érdemes napvédőt használni, ám itt is az időjáráshoz igazodva. Míg nyáron magasabb faktorszámú termékek ajánlottak, télen elegendő alacsonyabbat használni.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.