Navigation Menu

Kiszárította a tűző nap a hajad? Így hozd helyre!

A tűző nap pillanatok alatt kiszárítja, szöszössé és fakóvá teszi a hajadat, de egy kis extra gondoskodással könnyen helyrehozhatod. Készítsd el rá a saját pakolásod és ismét csodaszép fénylő lesz a hajkoronád.


Avokádós házi hajpakolás:

Hozzávalók: 2 darab avokádó, 2 evőkanál olíva olaj (argán, ricinus és kókusz olaj is jó)

Szuper egyszerű elkészíteni ezt a hajpakolást és csodás hatása lesz a hajadra, a hajnövekedésed serkenti és a hajhullást megelőzi, mivel az avokádó nem csak táplálja, de erősíti is a hajat. A nyers avokádó tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezáltal a haj fényes és gyönyörű lesz.
Egyszerűen hámozz meg két avokádót, a gyümölcshúst pedig pépesítsd. Arra figyelj, hogy pépes legyen, mivel ha nagyon darabos, akkor nehezebb lesz kimosni a hajadból. Adj hozzá két evőkanállal a kiválasztott olajból és el is készültél. Vidd fel a hajadra és hagyd hatni legalább fél órán át, de nyugodtan maradhat 1-2 órára is. Csavarj a hajadra fóliát, és ha meleg törölközővel tekered be a hajad, vagy hajszárítóval megmelegíted egy kicsit, akkor még látványosabb lesz a hatása. Rendszeresen készítsd el otthon ezt a pakolást (legalább két hetente) így a hajad egészséges és fényes marad még a tikkasztó időben is.

Speciális öblítés:

Hozzávalók: egy pohár sör vagy fél pohár almaecet (1:1 arányban hígítva vízzel)

Hajmosás után, ha sörrel vagy ecettel öblíted ki a hajad, azzal garantálod, hogy ismét szép fényes és puha legyen. Ne aggódj, nem lesz a hajad sör vagy ecetszagú, hiszen ezeket újra ki fogod öblíteni sima vízzel. Csak simán öntsd a hajadra a pohár sört vagy a higított ecetet és hagyd hatni pár percig, majd utána vízzel alaposan öblítsd ki. Elég csak egyszer kipróbálnod és amint meglátod a száradás utáni eredményt már rendszeresen fogod használni.
Ha nincs rajtad kalap, sapka vagy kendő és a tűző napon vagy, akkor érdemes olyan hajban maradó terméket használni, ami UV védelemmel ellátott, hiszen az erős napsütés és a szél is könnyedén kiszáríthatja a hajad, ettől fénytelenné, szöszössé és töredezetté válik.

Eszti - BeautyCat blog

0 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

@ RemingtonGetReady