Navigation Menu

Házi praktikákkal a mitesszerek ellen

A mitesszerek ellen bevetett házi praktikák lehetőséget nyújtanak a zavaró fekete pontokat előidéző baktériumok eltüntetésére és a bőr természetes ragyogásának visszaállítására. Kényeztesd magad otthon a következő hatékony módszerekkel.



Szódabikarbónás arcmaszk

A szódabikarbóna a házi mitesszerkezelő kúrák kulcs összetevője. Keverj el nagyjából azonos mennyiségű vizet és szódabikarbónát amíg egy sűrű, de még kenhető pasztát kapsz. Ezt követően tisztítsd meg az arcod a kedvenc lemosóddal majd kend fel a korábban elkészített arcpakolást. 20 perc eltelte után mosd le meleg vízzel. A látványos eredmények érdekében ismételd meg az eljárást hetente két alkalommal.

Tojásfehérjés arcmaszk

A tojásfehérje szinte csodákat tesz a mitesszeres bőrrel, ezért mindenképp ki kell próbálnod, ha te is ezzel a problémával küzdesz. Válassz szét két tojás fehérjét a sárgájától. A fehérjékből verj kemény habot és vidd fel a megtisztított arcodra. 20 perc után öblítsd le és azonnal látni fogod a pozitív eredményeket.

Papajás-tejszínes arcmaszk

Egy papajából és 2-3 evőkanál tejszínből is készíthetsz pakolást. Hámozd meg a gyümölcsöt, szedd ki a magvait, és villával nyomkodd péppé. Keverd hozzá a tejszínt! Tedd tiszta gézlapra, és helyezd a mitesszeres területre. Hagyd hatni 30 percig!

Arcradír mitesszeres bőrre

Próbáld ki ezt a házi arcradírt, amellyel könnyen eltávolíthatod a mitesszereidet. Azonos mennyiségű nádcukor és natúr joghurt keverékéből készíts szemcsés bőrradírt. Dörzsöld be gyengéden a bőröd egy nagyobb mennyiséggel majd hagyd fenn körülbelül 15 percig. Az idő lejárta után mosd le hideg vízzel.

Fotó: iStock

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.