Navigation Menu

Ápolt lábak 5 lépésben

Nyáron mutogatjuk, a hidegebb hónapokban pedig inkább eltakarjuk lábainkat. Ha jobban belegondolunk, a lábunk minden nap kemény munkát végez, megérdemli a törődést. Nem kell ahhoz feltétlenül drága szalonba mennünk, hogy ápolt, egészséges lábunk legyen, az otthoni lábápolással is csodás eredményt érhetünk el. A következő öt lépés betartásával garantáljuk a gyönyörű lábakat.


1. Csiszolj! Hetente legalább egyszer, jó alaposan reszeljük, csiszoljuk simára a megkeményedett felületet! A bőrkeményedés hátterében egy szűk cipő gyakori viselése vagy ortopédiai okok állhatnak.

2. Radírozz!  A reszelés után érdemes egy sós peelinget is bevetni a bársonyos lábakért. Három evőkanál tengeri sót keverj össze egy kevés tejjel, majd a masszával jó alaposan dörzsöld át a felületet! Hagyd 5 percig a lábadon készítményt, majd öblítsd le az egészet langyos vízzel!

3. Végy lábfürdőt! Nincs is jobb, egy jó forró lábfürdőnél. A hidegebb hónapokban, akár hetente többször is áztathatjuk lábunkat, frissítő hatással lesz egész testünkre. Fontos viszont, hogy a fürdő soha ne legyen hosszabb, mint 15 perc. Forró vízzel kezdjük, hideg vízzel zárjuk a fürdőzést. 


4. Hidratálj! Szánjunk időt az esti lefekvés előtt egy alapos hidratálásra. Érdemes zsíros, éjszakai krémeket, intenzív szérumokat is bevetni, különös figyelmet fordítva a sarkokra. Ha még intenzívebb hatást szeretnénk elérni, húzzunk egy pamut zoknit a lábunkra, reggelre a talpunk puha, bársonyos tapintású lesz.

5. Masszírozz! A hidratáló krémek, a lábápoló készítmények is hamarabb felszívódnak, ha jó alaposan belemasszírozzuk a bőr felszínébe a krémeket. Ügyeljünk arra, hogy a masszázs szív irányába történjen! 

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.