Navigation Menu

Tuti arcpakolások a téli mínuszokra

Néha megérdemlünk egy kis kényeztetést. Nincs is annál jobb, amikor kozmetikusunk finom illatú, tápláló krémmel megmasszírozza arcunkat, speciális - a bőrtípusunknak megfelelő - arcpakolással újra bársonyossá, fiatalossá varázsolja orcánkat. 



Főleg a téli hideg hónapokban fontos, hogy ügyeljünk arcbőrünk ápolására, hiszen az arcunk az egyetlen testrészünk, amely legjobban ki van téve a levegő és az időjárás viszontagságainak.Persze a legkényelmesebb dolog havi rendszerességgel meglátogatni kozmetikusunkat, ám ha erre nincs módunk, otthon, drága krémek, készítmények nélkül is fiatalosabbá, ragyogóbbá tehetjük bőrünket.

Az első pakolást minden bőrtípusra ajánljuk. Egy tojásfehérjét keverjünk össze 2 evőkanál natúr joghurttal, egy evőkanál mézzel, néhány csepp citromlével. A készítményt néhány percig a hűtőben pihentessük, majd körkörös mozdulatokkal vigyük fel az arcbőrre. 20 perc után langyos vízzel öblítsük le a pakolást.

A száraz bőrűeknek, - akiket különösen megvisel a kinti téli hideg, és a benti száraz, irodai levegő, - a következő pakolást javasolnánk. Egy banánt, egy evőkanál tejszínnel, mézzel és olívaolajjal szépen keverjük össze, majd kenjük fel az arcunkra. 15 perc elteltével alaposan mossuk le a bőrünkről.

A zsíros bőrre kifejezetten jó hatással van a tojásból készült pakolás. Egy tojássárgáját verjünk jól fel, majd kenjük az arcunkra. 30 perc elteltével, - miután a pakolás a tág pórusokat szépen összehúzza – bő vízzel tisztítsuk meg a bőrünket. 

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.