Navigation Menu

Lelapul a hajad? Így akadályozd meg!

Te is küzdesz a tartás nélküli, könnyen lelapuló hajaddal? Ha megváltoztatsz pár dolgot az ápolás és formázás során, rögtön szemmel láthatóan fog javulni a helyzet. A következő trükkökkel tudsz káprázatos volument adni a hajadnak:




Mosás-ápolás

Érdemes célzottan volumen növelő sampont és kondicionálót választanod a mosáshoz és az ápoláshoz, az állaguk és összetételük nagyban hozzájárul az eredményhez. Fontos, hogy a balzsamok helyett inkább könnyedebb kondicionálókat, esetleg hajban maradó ápoló spray-t használj. Ezek a könnyed termékek nem nehezítik el a hajadat, így a súly sem fogja lehúzni, nem lapul le olyan gyorsan. A kondicionáló is szigorúan a hajvégekre kerüljön, hajközép fölé nagyon nem ajánlott, úgy túlságosan elnehezítheti a finom, vékonyszálú hajat és gyorsabb zsírosodáshoz is vezethet.

Szárítás

Még törölközőszáraz hajon érdemes használni hajtőemelő terméket, ezek szárítás közben fejtik ki jótékony hatásukat. Hajszárítás során egy körkefével, vagy egy meleg levegős hajformázóval csodát tehetsz. Próbáltál már előre hajolva (fejjel lefelé) hajat szárítani? Ha már hajszárítás közben megemeled a hajtöveket úgy sokkal dúsabb hatást érsz el és ezzel a módszerrel tartós is az eredmény. A választékod váltogatásával is segíthetsz a helyzeten, ha mindig az ellenkező irányba fésülöd a hajad.

Formázás

Ha nem szereted a körkefét használni, vagy csak biztosra szeretnél menni, akkor hajformázóval is segíthetsz dúsabb frizurát varázsolni. Hajvasalásnál ne lefelé húzd a hajsimítót, hanem a tövektől felfelé, ezzel ismét megemeled a hajtöveket. A felmelegedett hajsütővassal vagy kúpvassal szintén ezt a hatást éred el, ha a hajad felemelve alkalmazod a hajtöveknél.

Styling

Egy jó tupírfésűvel és a megfelelő technikával csodás volument adhatsz a hajadnak.
Arra figyelj, hogy ne ess túlzásba, könnyen túl kócos, rendezetlen hatást érhetsz el. Ha a hajtincseket felemeled és alulról a hajtövekhez fújsz hajlakkot, azzal egész napra tartós hajtőemelést érhetsz el.
Másnapra ismét lelapul a hajad? Egy kis szárazsamponnal szárítsd be újra a hajad és máris újra visszanyeri a volument.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.