Navigation Menu

A 7 leghatékonyabb házilag elkészíthető téli hajpakolás

Nyakunkon a tél és ebben az időszakban a hajunk is sokkal több megpróbáltatásnak van kitéve. Ilyenkor a haj hajlamosabb töredezni, szöszösödni és szárazabbá válhat, ezért sokszor egy táplálóbb hajbalzsammal letudjuk az egészet, de a legjobb és leghatékonyabb, ha a kezünkbe vesszük az irányítást és rendszeres otthoni hajpakolással szuper egészségessé varázsoljuk hajkoronánkat.


Természetes alapanyagokból fantasztikus házi hajpakolásokat készíthetünk magunknak, mi összegyűjtöttük a 7 kedvencünket:


Meleg olajos hajpakolás

Ha csak egyet választasz a 7 pakolás közül télre, akkor ez legyen az. A meleg olajos hajpakolás egyszerűen csodát tesz a száraz hajjal és még a fejbőröd is ápolja közben (és a fejbőrmasszázs is extra jól fog esni).

Ezek kellenek hozzá: 2 evőkanál kókuszolaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál ricinusolaj, 2 E-vitamin kapszula

Csak keverd össze az olajokat, egy kicsit melegítsd fel és vidd fel a haj teljes hosszára, masszírozd be a fejbőrödbe.


Aloe Vera hajmaszk

Hajad sprőddé és kezelhetetlenné vált? Az Aloe Vera ismét selymesen lággyá és puhává fogja varázsolni!

Ezek kellenek hozzá: Aloe Vera zselé/gél, citromlé, 1 evőkanál olíva- vagy kókuszolaj, 2 E-vitamin kapszula

Keverd össze a hozzávalókat és vidd fel a hajtövektől a hajvégekig. Hagyd a hajadon minimum 30 percre majd alaposan öblítsd le és használj egy gyengéd sampont a hajmosáshoz.


Banán + tojás hajpakolás

A töredezett és fénytelen hajjal a banános pakolás csodát tud tenni. Igazi energialöketet ad a hajnak, használd heti rendszerességgel és a hatás nem marad el.

Ezek kellenek hozzá: 2 banán, 2 tojás, +extra: 2 evőkanál olívaolaj vagy méz

Két érett banánt alaposan törj össze villával és pürésítsd. Add hozzá a két tojás, majd alaposan keverd össze őket (ha használsz olajat azt se felejtsd ki!). Vidd fel a fejbőrre és a haj teljes hosszára, hagyd hatni legalább 45 percen át, majd utána vízzel alaposan öblítsd ki.


Tojásos joghurtos hajmaszk

A szöszösödéssel általában a töredezett hajvégek is együtt járnak, ezt a maszkot pedig azért imádjuk mert a maszkban található fehérjék és probiotikumok belülről táplálják és kisimítják a hajat.

Ezek kellenek hozzá: 2 tojás, 2 evőkanál joghurt

Keverd össze a hozzávalókat, vidd fel a fejbőrre és a haj teljes hosszára, hagyd hatni legalább 1 órán át, majd utána vízzel alaposan öblítsd ki és moss hajat egy gyengéd samponnal.


Görögszénás mustáros pakolás

Mindkét összetevő kiváló otthoni gyógymód a téli hajápoláshoz. Fényt és simaságot kölcsönöznek a hajadnak, ezáltal a hajad szuper fényessé válik.

Ezek kellenek hozzá: 2 evőkanál görögszéna mag, 2 evőkanál mustár olaj

Áztasd be előző éjszaka a görögszéna magokat, majd reggel őrüld finom pasztává. Add hozzá a mustár olajat majd vidd fel a teljes hajhosszra. Hagyd hatni legalább 30 percig majd alaposan öblítsd ki és moss hajat egy gyengéd samponnal.


Tejes mézes hajpakolás

Száraz hajra a mézes pakolásokat próbáld ki, nagyon szépen helyrehozza és kondicionálja a hajat, elnehezítés nélkül.

Ezek kellenek hozzá: 1 csésze tej, 2 evőkanál méz

Öntsd egy tálkába a hozzávalókat, alaposan keverd össze és még hajmosás előtt, teljesen száraz hajra vidd fel és hagyd hatni legalább 15 percig. Tekerd be folpackkal (vigyázat, csöpögős!) majd vízzel alaposan öblítsd ki a hajadból és csak utána használj sampont.


Mézes-hagymás hajmaszk

A hagymalé mézzel kombinálva szuper hajápoló kezeléssé válik a meggyengült haj erősítésére.

Ezek kellenek hozzá: 1 hagyma (leve), 2 evőkanál méz, 1 evőkanál rózsavíz

Préseld ki egy nagy fej hagyma levét, add hozzá a mézet és a rózsavizet, majd egy vattapamacs segítségével vidd fel a hajadra. Hagyd hatni legalább 45 percig majd alaposan öblítsd ki és moss hajat egy gyengéd samponnal.

Tipp: Tedd még gyönyörűbbé hajadat hajformázóink segítségével, kreálj gyönyörű, lágy esésű loknikat, vagy tükörsima, ragyogó frizurát!

 

 

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.