Navigation Menu

13 legnépszerűbb hajápolási tipp az egészséges hajért

A szép és ápolt haj titka a rendszeres és gondos ápolás. Kiválogattuk a tökéletesen egészséges hajra vonatkozó legjobb hajápolási tippeket, ami segít abban, hogy hajunk mindig ereje teljében pompázzon.

 

 

Hidratáld a fejbőröd egy kis hajolajjal

Nagyon könnyen elkészíthető a pakolás, elképesztően hatásos, az eredmény garantáltan le fog nyűgözni, hiszen nem csak a hajadnak, a fejbőrödnek is jót teszel vele. Mi kell hozzá? Kizárólag olaj. Legyen az kókuszolaj vagy akár keverd olívaolajjal, rajtad áll. Kicsit melegítsd meg, vidd fel a teljes hajhosszra és masszírozd át vele a fejbőröd is. Hagyd hatni 1 órán át legalább, majd alaposan öblítsd ki és moss hajat.

 

Kerüld a túl gyakori hajmosást

Ha lehetséges, akkor a lehető legkevesebbszer moss hajat, mondjuk 2-3 alkalommal egy héten, ezzel megelőzöd a fejbőröd kiszáradását. A száraz levegőtől így is könnyebben kiszárad a fejbőr, a túl sok hajmosás csak rontani fog a helyzeten. Mindig győződj meg, hogy teljesen megszárítottad a hajad mielőtt kimész a házból, nedves hajjal a hideg levegőn könnyen megfázhatsz.

 

Használd jól a hajkondicionálódat

Ne hagyd ki télen a hajkondiciónálót és lehetőség szerint egy gazdag, krémes balzsamot válassz természetes olajokkal, mint a kókusz-, oliva-, vagy jojobaolaj és shea vaj a megfelelő táplálásért és alapos hidratálásért.

Hogyan használd a balzsamot?

  • Alaposan mosd meg a hajad
  • Hajközéptől a hajvégekig vidd fel a balzsamot
  • Különösen figyelj a hajvégekre, hogy megelőzd a szárazságot és a töredezett hajvégeket
  • Hagyd hatni pár percig, majd hideg vízzel öblítsd ki a hajadból

Profi tipp: mindig hideg vízzel öblíts hajat, ez segít a hajadba zárni a tápláló anyagokat és a nedvességet, plusz megelőzi a szöszösödést.

 

Figyelj a hajad védelmére

Ha formázod a hajad, sose maradjon el a hővédő használata, illetve, ha eddig még nem tetted, ideje olyan formázókat (ide értjük a hajszárítót is) használnod, amelyek óvják a hajad az elkerülhető hajkárosodástól. Erre a Remington Hydraluxe Pro termékcsalád például tökéletes megoldás.

 

Ne hagyd ki a heti hajpakolást

A téli hónapokban érdemes hetente egyszer mélykondicionálót használni. Ezzel segítesz fenntartani a hajad egészséges nedvességtartalmát, amit folyamatosan veszít a fűtéstől száraz levegőtől vagy a fagyos, hideg széltől. Hagyd fent a tápláló pakolást ameddig csak tudod, ha nagyon száraznak találod a hajad és a fejbőröd is, akkor meleg olajos hajpakolással tudod rendbe hozni.

 

Sose indulj el vizes/nyirkos hajjal

Nagyon fontos, hogy hajmosás után mindig nagyon alaposan meg kell szárítani a hajad mielőtt kimennél a hidegbe, mert a fejbőröd könnyen megfázhat. Sőt, ha közvetlen hajszárítás után, egyből hidegnek teszed ki a hajad/fejbőröd az hatalmas sokk és szintén megfázást és hajkárosodást eredményezhet. A legjobb, ha hajszárítás után vársz egy kicsit mielőtt kimennél és sapkát húzol.

 

Védd a hajad sapkával (is)

Ha már a sapkánál tartunk: egyszerű tipp, amikor csak lehet, hordj sapkát. Ez megvédi a hajat a széltől, esőtől és hótól. Tudjuk, hogy senki sem szereti a sapkától lelapult hajat, de ez még mindig jobb, mint a hideg széltől összekócolódott haj, vagy ha a fejbőröd a hideg következtében kiszárad, megfázik.

 

Az a fránya szálló, sztatikus haj

Az egyik legidegesítőbb dolog télen, a sztatikusan feltöltött, szöszös, szálló haj. Ez a hatása a nedvesség hiányának, a pulcsik, sálak, sapkák és hajkefék okozta súrlódásnak. Speciális hajkefékkel vagy hajban maradó hajbalzsam/olaj használatával tudsz ellene védekezni, hogy a hajad ne szálljon és selymesen sima maradjon.

 

Kerüld a forró zuhanyt

Amennyire csábítóan hangzik egy jó forró fürdő vagy zuhany ebben a hidegben, a bőrödnek és a hajadnak sajnos pont annyira nem teszel jót vele. A forró víz lemossa a természetes olajokat a hajadról, fejbőrödről és a bőrödről ez pedig könnyen szárazsághoz vezet. Ha teheted mindig langyos vízzel moss hajat és a végén hideg vízzel öblíts.

 

Válts mikroszálas törölközőre

A haj alapos átdörzsölése törölközővel az egyik igazi főbűn, amit elkövethetsz a hajaddal szemben. A törölközővel maximum felitatni szabad a nedves hajból a vizet, azaz óvatosan nyomkodni vele a vizes hajat, de dörzsölni semmiképp. Dörzsölés hatására a hajszálak megtörhetnek, összegabalyodhatnak, ráadásul a fésülést is megnehezíti. Próbálj ki egy mikroszálas törölközőt, sokkal több nedvességet fog felszívni magába a hagyományos törölközőkkel szemben és a hajadat is óvod vele.

 

Ne felejtsd el a rendszeres frissítő hajvágást

A rendszeres hajvágással segítesz egészségesen tartani a hajkoronád. 8-10 hetente a hajvégekből érdemes vágni egy kicsit, így nem lesz töredezett, sokkal szebbnek és egészségesebbnek tűnik majd.

 

Hidratálj belülről

Sokszor hallottad már, pontosan azért, mert igaz. A napi megfelelő folyadékbevitellel belülről hidratálsz, amiért az egész szervezeted (többek között a bőröd is) hálás lesz. Emellett a fehérjében gazdag táplálkozás különösen jót tesz a hajnak.

 

Szerezz be egy párásítót

A téli hónapok alatt a fűtéstől meleg levegő nagyon száraz, ez a hajadat és a bőrödet is szárítja. Ezzel visszaállíthatod a levegő normális páratartalmát, nem fog tőle a hajad beszöszösödni, csak megállítod vele a további száradást, amellett, hogy a légutaknak is jót teszel vele.

 





0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.