Navigation Menu

Férfi hajvágás otthon, egyszerűen


Saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy ez most mindenki számára egy nehéz időszak. Megnő a hajunk, formáját veszti a frizuránk, ápolatlanná válik a megjelenésünk és ettől a közérzetünk is rosszabb lehet – ez mind elkerülhetetlen lesz, ha még pár hétig nem mozdulhatunk ki otthonról. Ezért kifejezetten fontos, hogy feldobjuk ezeket a napokat és új színt vigyünk például a szépségápolási rutinunkba.




Ilyenkor jön jól egy profi hajvágó vagy trimmer, amivel az otthoni hajvágást maximum 30 perc alatt letudhatod, az utána lévő takarítást is beleszámolva.

Legyél a saját fodrászod:

Gondold végig, hogy milyen frizurát szeretnél és most nem azért, hogy az elképzelt frizurát bemutasd a fodrásznak, hanem magadnak kell pontosan tudnod az elkészítés menetét. Az otthoni hajvágás praktikus és kézenfekvő megoldás, csak pontosan tudnod kell, hogy mit várhatsz a géptől és saját magadtól, és ehhez igazítani a kívánt frizurát.

Hasznos, ha van egy profi géped, rengeteg időt is nyersz vele, hiszen csak előkészíted otthon a terepet, vágsz, takarítasz és egy gyors zuhany után már készen is vagy az egésszel. Azt ne felejtsd el, hogy a hajvágón kívül szükséged lesz egy kisebb tükörre is, amivel ellenőrizheted a tarkódnál, hogy nem maradt-e ki a hajnyírásból egy-egy tincs.




Hajvágás lépésről-lépésre:

Szép átmenet érdekében használd a 9-6-3mm vezetőfésű beállításokat. Kezdj a 9mm-es beállítással. Mindig lentről felfelé nyírd a hajad, figyelj arra, hogy mindenhol (különös tekintettel a fülek mögötti területen) húzd végig a hajnyírót. Az elválasztásnál fordítsd kifelé a hajnyírót (tehát a koponyádtól el), a lekerekített vég a vezetőséfűn ennek a segítésére szolgál, így lesz szép átmenetes a felnyírás.

Mindkét oldalt, és hátul is ismételd meg a fentebb leírt lépéseket. Hátul érdemes rendszeresen ellenőrizni a tükörben, hogy mindenhol megfelelően áthaladtál-e a hajnyíróval.


A felnyírás alapja megvan, jöhet a 6 milliméteres beállítás. Fontos, hogy mindkét oldalon és hátul is, alulról kezdve nyírd felfelé a hajad és kb. félúton fordítsd kifelé a készüléket.

Miután ezzel végeztél, jöhet a 3 milliméteres beállítás. A széleken használd ezt a hosszúságot, a szép átmenet elérése érdekében úgy, mint korábban, fordítsd kifelé a készüléket.

Készen is vagy az átmenet elkészítésével, most távolítsd el a vezetőfésűt, ezzel pontosan tudod formázni a széleket, oldalt és a tarkódnál is. Hátul ezt tükörrel tudod magadnak megoldani.



Nem állsz meg ennyinél?

Ha már a hajvágáson túl is vagy akkor komplett,multifunkciós szőrtelenítő készleteink segítségedre lehetnek egész testre: arc, szakáll, haj és testszőrzet vágása és igazítása mind-mind gyerekjáték ezeknek a gépeknek a használatával. Akár lenyírhatod a testszőrzeted, határozott szakállvonalat és ápolt szakállat alakíthatsz ki, vagy akár tökéletesítheted a szakállad kontúrjait is, illetve hajvágásra is alkalmas.



Tippek, amiket érdemes megfogadnod:

Használj megfelelő eszközöket a hajvágáshoz:
A konyhai ollóval vagy a barátnőd manikűr ollójával valószínűleg nem lesz túl jó a végeredmény, használj elektromos hajvágót, szőrzetnyírót, hajvágó ollót a jó végeredményhez.

Érdemes 2 tükröt is bevetned:
Bármit is használsz az egyik legfontosabb, hogy lásd, amit csinálsz, így ajánlatos 2 tükörrel dolgoznod. Az egyik a sima fali tükör, a másiknak elég egy kézben tartható tükör és máris látod, hogy a tarkódnál is rendben van-e a frizura.

A hajvágásnak a fürdőszobában a helye:
Itt van elég világítás és egyszerű lesz feltakarítani a lenyírt hajat, plusz a tükör is adott a hajnyíráshoz.

Előre döntsd el, hogy milyen frizurát szeretnél:
Félúton meggondolni magad elég merész húzás, döntsd el előre, hogy milyen frizurát készítesz, keress róla lépésről-lépésre vagy videós elkészítési útmutatót a biztos siker érdekében.

Készítsd elő a fegyvertárad:
Ugye nem félig lenyírt hajjal fogsz rohangálni olló, trimmelő fej és egyéb tartozékok után a lakásban? Előre készítsd össze, amit használni fogsz, és töltsd fel a hajnyíród akkumulátorát, ha az nem hálózatról működik.

Nyirkos hajjal többre mész:
Nem kell vízben tocsognia, elég csak egy kicsit benedvesíteni, hiszen úgyis zuhannyal fogod zárni a hajvágást. Egyszerűbb így a hajvágás, illetve ezzel eltávolítod a hajformázó/styling termékeket is még a vágás előtt.

Az alábbi step by step videókban pedig hasznos tanácsokat találsz különböző stílusú frizurák kialakításához:

Alányírt stílus kontrasztos felső résszel:


Alányírt, oldalra fésült stílus:


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.