Navigation Menu

Hogyan kell használni a hajsütővasat?

Új vagy a hajformázásban? Vagy sosem sikerül úgy a frizura, mint ahogy eltervezted? Ma már otthon is szuper frizurákat tudunk készíteni, nem kell a fodrászhoz mennünk minden egyes alkalommal. Van pár buktató, aminek az elkerülésével gyönyörű és szuper tartós loknijaid lesznek.


Nagyon fontos a haj előkészítése. Ezalatt sokan azt értik, hogy telenyomják göndörítő és formázást segítő termékkel, szinte ettől tocsog a haj. NE! Nehezebb, súlyosabb lesz a haj, 2 órán belül garantált, hogy a loknijaid kirúgják magukat, hacsak nem fújod ropogósra a hajlakkal. Ugye ezt te sem szeretnéd? Limitáljuk a felhasznált termékek számát maximum kettőre: egy textúrálóra, amitől a haj formázása tartósabb, és egy hővédőre, ami megvédi a hajat a roncsolódástól, ha mást nem, ezt mindenképp használjuk.

Sokan a göndörítést megelőzően kivasalják a hajukat, így „tükörsima a vászon”, szebben mutatnak a loknik. Sajnos ez egy tévhit, a vasalás és utána göndörítés, nemcsak szükségtelenül megterheli a hajat, de sokkal kevésbé lesznek tartósak és látványosak az elkészített loknik. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy hullámos a hajunk, akkor a lehető legjobb megoldás, ha nem formázzuk göndörítés előtt a hajunkat, ugyanis a hullámos haj adja formázásnál a legszebb texturált hullámokat. Egyenes haj esetében érdemes befonni előtte lévő éjszaka, vagy a hajszárító diffúzorával hajat szárítani.


Ezekkel az előkészületekkel már rengeteget tettél a hajad védelme és a loknik tartóssága érdekében. Kezdésnek egy olyan hajformázót érdemes kipróbálni, aminek pofon egyszerű a használata. Ilyen például a Remington Dual Curl hajsütővas, hiszen a spirális kialakításnak köszönhetően vezeti a hajat feltekerésnél, így biztosan szép, szabályos loknik készülnek a segítségével. Külön praktikus a csiptető, amibe egy ujjnyi haj pontosan belefér, így nem kell azon aggódnunk, hogy a forgatás során elmozdul a tincs.

Fontos, hogy a hajsütővas jól variálható legyen, 3 különböző hőmérséklet beállítási lehetőség szükséges, így a vékonyszálú gyenge hajjal kíméletes (160°C), a normál hajat is gond nélkül formázza (180°C), és a vastagszálú, makacs hajnál is megállja a helyét (200°C). Ebben a készülékben az a legszuperebb, amiért nem kell dönteni, hogy laza vagy szoros hullámokat szeretnénk, a Dual Curl mindkettőt tudja, 19mm és 31mm-es beállítási lehetőség is van rajta. Hatalmas plusz pont, hogy a hajsütővas vége hideg marad, így könnyebben és biztonságosan használható, könnyebben megy vele a formázás. Csak csíptess be egy tincset, csavard fel és hagyd 8-10 másodpercig melegedni.
Az így begöndörített tincseket hagyd kihűlni és csak utána fésüld át az ujjaiddal és végezetül jöhet rá a lakk. Ha követted a fenti tanácsokat, akkor nem kell belőle sok, a frizura tartós marad.

Szeretnéd megnézni, hogy milyen egyszerű ezzel a sütővassal begöndöríteni a hajad?


Eszti - Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.