Navigation Menu

8 tipp a fájdalommentes epilálásért

Az epilálás nem a legelső választás a hölgyek körében, ha szőrtelenítésről van szó. Eleinte a legtöbben más módszert választanak, mégpedig borotvát vagy szőrtelenítő krémeket. De mivel ezek a szőrszálak felületes eltávolítását teszik csak lehetővé, idővel sokan áttérnek a sokkal hatékonyabb epilálásra. Annak ellenére, hogy az epilálás az egyik leghatékonyabb módszer, sokan mégsem tartanak ki mellette, ugyanis az epilálás némi fájdalommal járhat, illetve bőrirritációt okozhat.


Mindenkinek van fájdalmas élménye a szőrtelenítésről, a segítségünkkel most egy rémtörténettel kevesebb lehet.

1. Az epilálás okozta fájdalom enyhíthető gyenge masszázzsal.

2. Fontos tényező a szőrszál hossza is. A 2-5 mm közötti szőrszálak eltávolítása során szintén kisebb a fájdalom. Ezért első epilálás előtt egy héttel célszerű borotvát használni.

3. Vannak, akik eleinte bőrviszketést, kivörösödést tapasztalnak. Ezeket a tüneteket enyhíti, ha epilálás előtt 30 másodpercig hűtjük a kezelendő felületet.

4. Az epilálást célszerű este végezni, mert így éjszaka megnyugodhat a bőr.

5. Epilálás előtt a bőrt meg kell tisztítani a krémektől, zsírtalanítani kell.

6. Egyes vékonyabb, gyengébb szőrszálak benőhetnek a bőrbe, erre hatékony segítség lehet a masszázskesztyűk és a bőrradírok alkalmazása, így eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, a szőr a felszínre kerül és epilálható.

7. Fürdés zuhanyzás után a bőr puhább, így könnyebben eltávolíthatók a szőrszálak. De vigyázat! Nagyon fontos, hogy alaposan törülközzünk meg, árammal működő készüléket sosem szabad vizes testfelületen, víz, csap, kád közelében, kádban, fürdés közben vagy vizes kézzel használni! Emellett a meleg hatására is érzékenyebbé válik a bőr, ezért érdemes fél percig hűteni az epilálandó testfelületet.

8. Hidratáló, bőrnyugtató hatású krémekkel érdemes bekenni a bőrt epilálás után, erre a célra megfelelnek az aloe verát, a kamillát és a körömvirágot tartalmazó készítmények, utóbbi kismértékben a szőrnövekedést is csökkenti. Nagyon jó hatásuk van a napozás utáni balzsamoknak is.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.