Navigation Menu

Bőrradírral a szépségünkért

Ahhoz, hogy a bőr mélyebb rétegeibe tudjuk juttatni a kozmetikumok hatóanyagait, el kell távolítanunk a bejutást akadályozó elhalt hámsejteket. A bőrradír nemcsak felszabadítja és tisztítja bőrünket, hanem felpezsdíti a vérkeringést, így sokkal több oxigén jut a sejtekhez. Emellett a megfelelő bőrradír fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal is ellátja a szöveteket.



A bőr rendszeres leradírozása tehát fontos része a szépségápolásnak, arcon és testen egyaránt. Széppé varázsolhatjuk bőrünket, ha a bőrradírozást hetente két alkalommal, érzékenyebb bőr esetén hetente egyszer rendszeresen elvégezzük.

A bőrradírt mindig vizes, felpuhult bőrre vigyük fel. Ügyeljünk arra, hogy a felhasznált anyagok finom szemcséjűek legyenek, hogy elkerüljük a hámsérüléseket. A keverék elkészítéséhez használjunk zsíros alapú anyagokat. A radírozást végezhetjük csupán kézzel, de nagyon jók a természetes anyagú masszázskesztyűk, vagy a luffaszivacs. A testradírozás kitűnő alkalom a nyirokkeringés élénkítésére is. Ennek érdekében mindig lentről felfelé haladjunk végig a testünkön. A radírozás után ne feledkezzünk meg a bőr tonizálásáról, majd hidratálásáról. A radír eltávolításához ne használjunk vattát, törölközőt, vagy egyéb eszközt, hanem bő vízzel alaposan öblítsük le a bőrünkről.

A mindennapi szépségápolási rutinunkba is beépíthetjük a bőrradírozást, ebben az esetben szemcsés bőrradírok helyett használjunk kíméletesebb arctisztító készüléket. A Remington REVEAL arctisztító kefe segítséget nyújt a bőr radírozásában, használatával felszínre hozható a fiatalabb, egészségesebb bőr. A kefés fejek különösen óvatosan működnek, mégis hatékonyabban tisztítják a bőrt a csupán kézzel történő tisztításhoz képest. Rendszeres használatukkal szebb és sugárzó megjelenésű lehet a bőr.

Azoknak az olvasóinknak, akik szívesen kipróbálnák az otthoni arcradírozást, mutatunk két remek és hatékony „receptet”. Akik pedig ragaszkodnak ahhoz, hogy mindennap friss és üde arc mosolyogjon rájuk vissza a tükörből, itt találnak részletes infókat a Remington REVEAL arctisztító készülékről.

Arcradír frissítő kávéval

Hozzávalók: egy evőkanál méz, egy teáskanál olívaolaj, másfél evőkanál kávézacc.
Használat: a hozzávalókat egy kis tálban elkeverjük, majd szépen felkenjük az arcra. Hagyjuk állni az arcunkon pár percig, majd lassan körkörös mozdulatokkal mossuk le. Ennyire egyszerű!

Zabpelyhes-mézes arcradír

Hozzávalók: egy tojássárgája, két evőkanál méz, három evőkanál zabpehely.
Használat: a hozzávalókat keverjük össze egy kis tálkában, majd kenjük fel az arcunkra. Hagyjuk hatni húsz percig, majd lassan, finoman kezdjük el ledörzsölni, végül langyos vízzel öblítsük le az egészet. A hatás azonnal érezhető!

Fotó: iStock

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.