Navigation Menu

Mi a különbség a hajsütővas és a kúpvas között?

Sokak nem tudják a mai napig sem, hogy mi a különbség a hajsütővas és a kúpvas között. Csak a kinézetük különbözik? Más lesz a végeredmény? Pusztán megszokás kérdése, hogy melyikkel szeretsz jobban formázni? Egy kicsit mindegyik, de most megmutatjuk a különbségeket, hogy könnyebben tudj választani és biztosan azt a hatást érd el, amit szeretnél.


Természetesen az első, ami eszünkbe jut az a kinézetük. Míg a hajsütővas esetében van egy hajcsiptető rész, ugyanezt a kúpvason nem találjuk meg. A hajsütővas átmérője végig egyforma, a kúpvas viszont elkeskenyedő végű. Kisebb átmérővel a loknik is vékonyabbak, „feszesebbek” lesznek, míg a nagyobb átmérővel hatalmas, laza hullámokat érhetünk el.

Hajsütővas esetében a csiptető segít, hogy a haj szorosabban feküdjön a melegítőtest felületére, így az ezzel készített tincsek is sokkal definiáltabbak lesznek, ruganyos loknikat hagyva maga után. Ezeket fésüld át az ujjaiddal, így sokkal kellemesebb lesz a frizura összhatása. Ha elegáns, letisztult hullámokat szeretnél a frizurádnál, akkor azt a hajsütővassal tudod elérni.

Kúpvasnál csiptető nélkül tekerjük a melegítőtestre a hajtincset, a végeredmény a hajsütővassal szemben, hogy sokkal természetesebb és lazább hullámokat kapunk. Tehát ha természetes, vagy akár laza tengerparti hullámokra vágysz, akkor a kúpvasat válaszd formázáshoz.

Biztosan jól használod a hajformázód?

A hajsütővasat úgy érdemes használni, hogy a kábele lefelé lóg, és a hajtincs alsó részét a csiptetőbe helyezve tekered fel a tincset. Ezzel szemben a kúpvasat „fejjel lefelé” fordítva éred el a legszebb eredményt. Egyszerűen fordítsd lefelé a kúpvasat (tehát a kábel része felfele nézzen) és a hajtövedtől kezdve kézzel tekerd körbe a tincseket.

A legszebb eredményt akkor éred el, ha váltakozó irányba tekered a tincseket a hajformázóra, tehát ha ez egyik tincset jobbról kezdted feltekerni, akkor a következőnél változtasd meg a tekerés irányát és balra csavard a tincset, így a végeredmény természetesebb lesz.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.