Navigation Menu

Arcápolási rutin a bőr fiatalságának megőrzéséért

A helyes arcápolási rutin kialakítása fontos az egészséges, üde, rugalmas bőr megtartásának érdekében. Mit tegyél, hogy a legjobb legyen a bőrödnek? Alakíts ki egy arcápolási rutint, amely során a bőröd megkapja mindazt az ápolást, amire szüksége van. A lényeg, hogy figyelj a jelzéseire.


A legfontosabb, hogy legelőször megállapítsd, milyen típusba tartozik a bőröd. A száraz, zsíros és normál jó kiindulási alap, de emellett lehet, hogy vízhiányos is, lehet, hogy keverednek rajta a különböző bőrtípusok, esetleg öregedésgátlásra van szüksége.

A tisztítás, tonizálás és ápolás mindenkinél alap kellene, hogy legyen. Már ezzel a három lépéssel is sokat tehetsz a bőrért. Erre minden nap szüksége van az arcodnak, naponta kétszer. A tisztításnál nem mindegy, hogy mit használsz, nem jó, ha szárítja a bőrt az adott termék. A lényeg, hogy kíméletes legyen, de leszedje a sminket és koszt. Az arctisztítás rendkívül hatékony és kíméletes módja az elektromos arctisztító készülékek használata. A Remington REVEAL arctisztítót kedvenc arclemosó készítményeddel együtt használhatod, viszont az eredmény tízszer hatékonyabb lesz.

Ezután jöhet az arctonik, ami eltakarítja a maradék lemosót és az esetleg még ott maradt piszkot. Az arckrémet jó, ha megelőzi egy szérum, ami halványítja a pigmentfoltokat vagy csökkenti a ráncokat. A szemránckrémnél is figyelj az összetevőkre, és ne feledkezz meg a fényvédelemről se.

A napi rutin mellett szükség lehet időszakosan vagy egész évben olyan kiegészítő termékekre, amik segítenek szépen tartani a bőrt. Ez lehet heti egyszeri arcpakolás, hogy kényeztesd a bőröd, vagy ennél gyakrabban használt hámlasztó hatású készítmény, amit akné vagy ráncok ellen vethetsz be. Emellett fontos, hogy figyelj az évszakokra is, másra van szüksége a bőrnek télen és nyáron.

A lényeg, hogy ha megtaláltad a megfelelő készítményeket, eszközöket és elégedett vagy a hatásukkal, akkor minden nap járj el a kialakított rutin szerint, és a bőröd meghálálja.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.