Navigation Menu

3 tipp és örökre elfelejtheted a szőrbenövést!

Mindegy, hogy borotválod, gyantáztatod, vagy epilálod a bőrödet, a szőrbenövés bármikor előfordulhat – kivéve, ha megteszed ezeket az óvintézkedéseket!


1. Használj bőrradírt!

A szőrszálak azért nőnek be a bőr alá és gyulladnak be, mert az elhalt hámsejteken nem tudnak átjutni, ezért visszafordulnak. Éppen ezért szőrtelenítés előtt nagyon fontos, hogy leradírozd a bőrödet (és ezt a műveletet rendszeresen megismételd). Erre használhatsz bármilyen drogériában kapható testradírt, de te magad is előállíthatsz egy házi verziót durva szemű só vagy kristálycukor felhasználásával. Ha pedig úgy érzed, hogy egy igazán instant megoldásra vágysz, akkor csapj le egy luffa szivacsra és ezzel dörzsöld át a bőrödet.

2. Előzd meg a gyulladást!

Ahhoz, hogy a bakteriális fertőzéseket megelőzd, nem kell mást tenned, mint fertőtleníteni! Első lépésben az eszközeidet (borotva, epilátor), majd szőrtelenítés után a kezelt bőrfelületet. Hogy hogyan csináld? A megszokott testápolódba cseppents pár csepp levendula olajat, és használd a megszokott módon, vagy szerezz be egy speciálisan szőrtelenítés utánra ajánlott szőrbenövés elleni krémet. Az alkohol-tartalmú termékeket viszont ilyenkor minimum egy napig tedd tiltó listára, mert ezek nagyon kiszáríthatják a bőrödet!

3. Folyamatosan ápold bőrödet! 
Hosszú távon a bőrradírozás és a szőrtelenítés előtti fertőtlenítés mellett a bőr folyamatos ápolása is kulcsfontosságú, hiszen ahogy már korábban is írtuk, a puha, egészséges bőrnél a szőrbenövés kockázata jóval kevesebb. Szóval annak érdekében, hogy a bőröd ne száradjon ki és az elhalt hámrétegek helyett a bőröd puha és lágy legyen, használj testápolót, vagy babaolajat.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.