Navigation Menu

Mellkas szőrtelenítés kezdőknek

Egy ideje már játszadozol a gondolattal, hogy a mellkasodon található szőrtől megszabadulj, de a strandbarát külső mégis kételyeket ébreszt benned? Most megosztjuk veled a lehető legjobb módszert a művelet végrehajtására - következzen néhány tipp kezdőknek!


Egy közelmúltbeli közvélemény kutatás szerint a férfiak 16%-a rendszeresen borotválja mellkasát, sőt 11%-uk még a hátukon sem tűri el a “gyapjút”. Ha neked sem szokásod edzés után csukott szemmel közlekedni a férfi öltözőben, óhatatlanul is kiszúrhatod társaid különböző szőrtelenítési kísérleteit. Egy trimmelt mellkas, egy gyantás kezeléstől égő váll, vagy egy műkertészet egyéb részeken, mind-mind arról árulkodik, hogy a férfiak manapság gyakran fájdalmas erőfeszítésekhez folyamodnak a szőrtelen élet érdekében. Azonban a legőszintébb jó szándék sem véd meg a borotva okozta kiütéstől vagy a véráldozattól, ha nem megfelelő az alkalmazott eszköz és technika.

A két lehetséges megoldás a borotválás (trimmelés) és a gyantázás. Utóbbi kapcsán természetes reakció az ellenérzés – emlékszünk még Mel Gibson ordítására a Mi kell a nőnek? című filmből, ugye? Aki látta, az nem felejti el a jelenetet, mi is felszisszentünk, amikor lerántotta lábáról a gyantát. Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a szőrzet sokszor elrejti bűneink és hibáink sokaságát. Így hacsak nem tudod fekve kinyomni önsúlyod kétszeresét, és iszol minden nap egy liter protein shaket, azt javasoljuk, fontold át a döntést, mielőtt még borotva után nyúlsz.


Ha azonban mégis úgy gondolod, hogy vagy annyira férfi, hogy szőr nélkül is lenyomnád Bruce Willist, használd a trimmert negyvenöt fokos szögben, így kímélni fogod bőröd a felesleges irritációtól. Ha idejét sem tudod, mikor láttad utoljára csupaszon mellkasod, a frissen nyírt felsőtest könnyen okozhat egy kisebb, de annál kellemetlenebb sokkot. Ennek elkerülésére a pengék állításával tudsz tenni: kezd a legnagyobb hosszal, és fokozatosan haladj a legkisebb beállítás felé.

Ne feledd, ha a szőrtüszőt megkímélő szőrtelenítés mellett döntesz, számíthatsz némi bőrpirosodásra, és visszanövés következményeként néhány nap múlva viszketésre. Mindezt súlyosbíthatja a napozás okozta irritáció. Ha tehát nyaralni készülsz, a teljesen sima hatásért javasoljuk a gyantát, egyébiránt mi azt meghagyjuk a bátrabbaknak.

Forrás: Players.hu
" "

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.