Navigation Menu

Minden, amit az elektromos borotvákról tudni érdemes

A férfiak átlagosan 50.000 borostával rendelkeznek, amelyek naponta körülbelül 0.4 millimétert nőnek, és igen szúrósak. Most megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg a mindennapos borostáktól villanyborotvád segítségével.


Ha nem valamilyen legújabb generációs, száraz és nedves bőrön egyaránt használható „kétéltű” borotvát használsz, a legjobb eredmény elérése érdekében teljesen száraz és rugalmatlan borostával kezdj neki a műveletnek. A szennyeződéseket és a bőrön, természetes módon képződő faggyút alkoholbázisú borotválkozás előtti készítménnyel távolítsd el. Ezek a készítmények E vitamint és más, bőrvédő és irritációcsökkentő összetevőket is tartalmaznak. Ha még kíméletesebb szeretnél lenni bőrödhöz, használj Remington RECHARGE elektromos arctisztító készüléket, amely gyengéden eltávolítja a bőr pórusaiból az ujjbegyekkel elérhetetlen szennyeződéseket, és előkészíti a bőrt a borotválkozáshoz. 

A borotvát tartsd derékszögben az arcodhoz, és szabad kezeddel tartsd feszesen arcbőrödet, hogy a szőrszálak egyenesen álljanak. Ettől a felület egyenletessé válik, így a penge a lehető legnagyobb felületen érintkezik a bőrrel, és időt is megtakaríthatsz. A rezgőkéses borotvákat oda-vissza mozdulatokkal, a forgófejestípusokat körkörös mozdulatokkal használd.

Rossz hír az érzékeny bőrűeknek: a motoros borotvák hőt is termelnek, ami irritálhatja a bőrt. A borotválkozást ezért mindig az érzékeny felületekkel (például a nyak tájékán) kezdd, mielőtt a készülék bemelegedne. A borotva fejét enyhén nyomd rá a bőrre, és ne térj vissza újra és újra ugyanarra a területre.


A borotvád akkor teljesít a legjobban, ha folyamatosan karbantartod és kicseréled a kopott alkatrészeit. Manapság a legtöbb típus saját tisztítórendszerrel rendelkezik. Használd ki a lehetőséget: ettől nem csak a borotválkozás lesz hatékonyabb, de a készülék élettartama is növekszik. Minden borotválkozás után használj tisztítókefét, és óvatosan távolítsd el a visszamaradt szőrszálakat a pengék közül. Tisztításkor soha ne ütögesd a borotva fejét a csap széléhez. A borotváknál a szita, vágókés és körkés fejeket célszerű 18 havonta cserélni. Sokan nem figyelnek erre, így a penge használódásával arányosan egyre erősebben kénytelenek a pengét arcbőrükhöz nyomni, ez azonban bőrirritációhoz vezet.

A türelem erény – ez minden borotválkozási technikára igaz, de főleg akkor, ha még nincs nagy gyakorlatod az elektromos borotvák terén. Ha hagyományos borotváról váltottál elektromosra, a bőrödnek szüksége lesz néhány hétre, hogy hozzászokjon az új technikához, ezért ne add fel akkor sem, ha kezdetben enyhe irritációs tünetek jelentkeznek.

Ha hagyományos borotvát használsz, de már megfogalmazódott benned a gondolat, hogy elektromos borotvára válts, de még nem döntöttél, hogy melyik legyen a befutó, itt kényelmesen válogathatsz: Remington borotvák 

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.