Navigation Menu

Viszkok Fruzsi – Göndör hajból egyenes Remington S9620 hajsimítóval

Azon kevés göndör hajúak közé tartozom, akik szeretik a fürtjeiket, és nem akarnak megválni a loboncuktól. De jó női szokáshoz híven a változatos külső számomra is mindig is nagyon vonzó volt, de göndör hajúként nem igazán tudtam sok variációt a frizurámra.



Több éve nem vasaltam már ki a hajamat, mert a régebbi próbálkozásaim mindig csalódással jártak, de ennyi idő elteltével már nagyon kíváncsi voltam, hogy most milyen lenne a végeredmény. (Na meg persze az a rengeteg komment is hozzájárult, amit tőletek kaptam, hogy mikor vasalom már ki a hajamat.) Most megtörtént. :-)


A hajmosás során a TIGI Catwalk Mystique egyenesítő fénysampont használtam, ami szulfátmentes, licsit, japán loncot és rizskorpát tartalmaz, melyek előkészítik a hajat a vasalásra, és fényessé varázsolják. Önmagában ennek nem igazán éreztem az egyenesítő hatását, viszont tényleg nagy szép, fényes lett tőle a hajam, és emellett az illata is nagyon kellemes, ami hosszútávon is megmarad.

Ezután, a hajszárítás előtt a TIGI Catwalk Mystique hajformázó balzsamot vittem fel. Selyem, szója, sárkánygyümölcs és a bambusz együttes hatásával készíti elő a hajat a vasalásra, és óvja meg a szerkezetét a károsodástól. Miután körkefével megszárítottam a hajamat, még közvetlenül vasalás előtt is felvittem a termékből egy kis mennyiséget a hajamra.

Ami pedig az igazi változást eredményezte, nem más mint a Remington S9620 széles lapos hajkisimító. 110x 51 mm-es kerámia lapokkal rendelkezik, ami nagyobb a megszokottnál, éppen ezért  hatásosan működik az extrém göndör hajon is. A hőmérséklet 150-240 fokig állítható, amihez digitális kijelző van a segítségünkre. A leírásban részletesen olvashatunk arról is, hogy melyik hajtípushoz milyen hőfokot érdemes használni. A lapok 10 másodperc alatt felmelegszenek, így könnyedén használatba tudjuk venni azonnal.

Ami leginkább meglepő volt számomra, hogy mindössze 10 perc elég volt hozzá, hogy az egész hajamat kivasaljam. Ez régen megközelítette az 1 órát, ami közrejátszott abban, hogy ódzkodtam a hajvasalástól, de így már egyáltalán nem olyan nagy tortúra. Tökéletes egyenes hajat nem is vártam, és igazából nem is szeretnék (még mindig a nagy hullám a vágyam), tehát én meg vagyok elégedve a végeredménnyel.

Összességében nagyon érdekes tapasztalat volt számomra ez a hajvasalás, de mindenképpen a göndör hajat tartom igazinak, valahogy nem is én lennék a fürtjeim nélkül, és hát rendesen meg kell szoknom ezt a másik tükörképet. :-)

Forrás: Viszkok Fruzsi szépségblogger
 

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.