Navigation Menu

Hogyan formázd a szemöldököd?

A szemöldök divat folyamatosan változik, és ennek sajnos az a következménye, hogy nagyon sok elrontott, túlszedett, rossz formájú szemöldököt láthatunk. Ajánlott sminkes vagy kozmetikus szakemberre bízni az ideális szemöldökforma kialakítását, de ha bátrak vagyunk, mi is megpróbálhatjuk. Íme, két alapszabály a jobb eredmény érdekében:



1. Határozd meg, a szemöldökformád!

Helyezz egy ceruzát az arcod elé úgy, hogy az egy vonalban összekösse az orrcimpád és a belső szemzugod, itt kezdődjön a szemöldököd. Ez a legjellemzőbb hiba a szemöldököknél, hogy ezt a területet túl vékonyra szedik. A szemöldök legmagasabb pontját úgy tudod meghatározni, hogy a ceruzát ismét az orrcimpához kell igazítanod, ám ezúttal a vonalat a pupillád külső részén át húzd meg. Amelyik ponton a ceruza érinti a szemöldököd, ott legyen a legmagasabb pontja. Ez adja meg a szemöldököd ívét, karaktert ad az arcodnak a tekintetedet pedig nyitottá varázsolja. Az orrcimpád és a szemed külső csücskét kösd össze a képzeletbeli vonallal, ezen a ponton végződjön a szemöldököd. Ez a három pont szükséges a megfelelő szemöldökforma kialakításához

2. Formázz!

Ha kialakítottad a szemöldök formáját, nekikezdhetsz a nem kívánatos szálak kiszedésének. Mindig feszítsd ki a bőrt a kezelt területen, így nem csak könnyebben jönnek ki a szőrszálak, de a fájdalom is enyhül. Amennyiben nem bírod a fájdalmat, akkor elektromos szemöldök trimmelőt is használhatsz. Ezt úgy képzeld el, mint egy precíz borotvát, amivel másodpercek alatt makulátlanul eltüntetheted a nem kívánatos szőrszálakat, fájdalommentesen. Ha sűrű és hosszú a szemöldököd, akkor a formázás utolsó lépéseként fésüld felfelé a szálakat és ollóval vágd le a kialakított íven túllógó részt, így szépen formázott szálakat kapsz.

Eszti - Makeup On A Budget blog



0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.