Navigation Menu

Rezgőkéses vagy körkéses borotva, melyiket válaszd?

A legfontosabb kérdés az elektromos borotvát választók körében: rezgőkéses vagy körkéses legyen? Mindkét borotvának megvan a lelkes rajongótábora, akik miután megtalálták a számukra tökéletes darabot, életük végéig fogják azt használni, és komoly vitákba is hajlamosak beszállni azzal szemben, aki az ellenkező tábor tagja.


Ha már megtaláltad életed borotváját, amivel tökéletesen elégedett vagy fogadjunk te is kerültél már szópárbajba olyannal, aki pont egy másik fajta borotvára próbált rábeszélni. Viszont ha még újoncnak számítasz az elektromos borotvát keresők között és nem tudod, hogy mi passzolna hozzád igazán, akkor ezeket érdemes végiggondolnod a jó választáshoz:

Bőrérzékenység

Ha a bőröd nagyon érzékeny és hajlamos kipirosodni vagy kipattogni, akkor a rezgőkéses borotva ajánlott neked, ez nem kerül olyan közel a bőrödhöz, hogy irritációt okozzon. A körkéses borotvánál a pengék közvetlen érintkeznek a bőrrel és bár még mindig jóval kíméletesebb a hagyományos borotvánál, többszöri áthúzásra így is nagyobb az irritáció esélye, mint a rezgőkéses társánál.


Szőrtípus

Ez már egyre kevéssé jelentős pont a választásnál, hiszen az újabb elektromos borotvák már elég fejlettek és a különböző típusokat jól kezelik. Tehát borosta szempontból a szőr lehet vékony vagy vastag szálú, illetve a növekedési irány szerint, egy irányba- vagy több irányba növő fajta. A körkéses borotva ajánlott a vastag szálú, több irányba álló szőr esetében, rezgőkéses pedig a finomabb, egy irányban növő borosta esetében.

Borotválkozás gyakorisága

A rezgőkéses borotva jól működik, ha naponta borotválkozol. Csak gyorsan átszaladsz vele a borostán és kész is vagy. Könnyen lehet vele igazítani a szakáll körüli széleket. Viszont ha nem szeretsz naponta ezzel foglalkozni és inkább heti 1-2 alkalommal borotválkoznál, vagy szimplán kihagyod a hétvégét és hétfőn borotválkozol újra, akkor a körkéses borotva jobb eredményt nyújt majd a hosszabb szőrszálakkal szemben.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.