Navigation Menu

Így kezdj neki, ha 1 órád vagy 1 éjszakád van rendbe hozni a lábad

Nem várt hirtelen programra hívtak, szandált szeretnél felvenni és összesen egy órád van elkészülni?


Zuhanyzás után vagy közben lábradírral alaposan radírozd le a felesleges bőrt a talpadról és a lábfejedről, a talpadon sarokreszelőt is használj amennyiben szükséges. Közvetlenül utána ápold a bőröd, a krémek nagy része tartalmas vízmegkötő hatóanyagot, így vizes bőrön használva hatásosabb. Mivel sietsz, ezért csak egy könnyen és gyorsan beszívódó krémet vagy szérumot kenj fel és masszírozd át vele az egész lábfejed.

Válassz lábköröm lakkozására készült lakkot, ezekben plusz antibakteriális anyagok is megtalálhatóak és általában már egy rétegben fednek, fedőlakkot sem kell használni fölé, elég tartós nélküle is. Amint megszáradt a lakk a lábujjkörmeiden már készen is vagy, a száradási időt pedig felhasználhatod akár sminkelésre is.

Ha egy egész éjszakád van lábápolásra ezt ajánljuk:

Elektromos talpreszelővel távolítsd el az elhalt bőrt a lábaidról, a sarkaidnál és a talp élénél legyél nagyon alapos, ezek a kritikus területek. Ezután jöhet a kényeztető lábfürdő, ami ne tartson tovább 15-20 percnél. Ilyenkor jöhet még egy gyors bőrradírozás is, hogy a lábfejen is megszabadulj a felesleges bőrtől. Kenj rá egy könnyed, gyorsan felszívódó szérumot vagy krémet, alaposan oszlasd el mindenhol.

Lakkozd ki a körmöd, lehetőleg lábujjkörmömre való lakkal, ha nincs otthon ilyen lakkod, akkor használj alap és fedőréteget is a színezett lakk alatt és fölött, így teheted tartósabbá a pedikűrt. Ha nem antibakteriális lakkot használsz, akkor érdemes fertőtleníteni a körmöd lakkozás előtt, vagy előkezelő folyadékot felvinni rá még a lakkozás előtt. Várd meg, hogy megszáradjanak a kilakkozott körmeid. Egy tápláló, gazdag krémmel masszírozd végig az egész lábfejed alaposan, amikor végeztél vigyél fel belőle még egy réteget, ezután húzz rá éjszakára egy pamut zoknit. Az éjszaka folyamán a krém beszívódik a bőrödbe és pihe-puha talpakkal fogsz ébredni!

Eszti - Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.