Navigation Menu

10 tipp a gyönyörű lábakért

A nyár beköszöntével különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy lábaink a lehető legjobb formájukat hozzák. A megfelelő lábápolási rutin kialakításával és néhány egyszerű tipp segítségével a lábaid mindig szépek és egészségesek lehetnek.


1. Ugyanúgy ahogy az arcod és a kezed esetében is megteszed, a lábaidra is figyelned kell. Folyamatos ápolásra van szüksége. Az elhalt bőrt rendszeresen tüntesd el és a hidratálásról se feledkezz meg, így a lábaid állandóan kitűnő formában lesznek.

2. Rendszeres lábmosás. A baktériumok extra gyorsan szaporodnak sötét és nem jól szellőző helyeken, mint például a cipő, a bőrbetegségek elkerüléséhez pedig a lábmosás a kulcs.

3. A magas sarkú cipők igazán szexin néznek ki, viszont a lábaidnak egyáltalán nem tesznek jót. Hagyj nekik is egy kis pihenést és válassz párszor lapos sarkú cipőket, nem csak a lábaidnak, de a hátadnak is jót tesz.

4. Ha kifejezetten száraz a bőr a talpadon, akkor kókusz vagy olíva olajjal masszírozd át fürdés vagy zuhanyzás után, akár éjszakára is használhatod ezeket, csak húzz egy pamut zoknit a lábadra és reggelre szuperül hidratált és puha lesz.

5. Járkálj néha mezítláb. Sokan ajánlják, mivel nagyon jót tesz a lábaidnak, ha nem préseled be cipőkbe, ha van olyan hely ahol bevállalod, hogy mezítláb járkálsz, akár otthon,  akkor próbáld ki!

6. Rendszeresen ellenőrizd a lábaid állapotát. A kisebb sérülések és bőrbetegségek nagyon korán felfedezhetők és ilyenkor még sokkal könnyebb őket kezelni. Amikor törölközésnél áttörlöd a lábadat, mindig legyél figyelmes.

7. Citromlével világosíthatod a lábadon a bőrt. Keverj össze egyenlő egységnyi citromlevet, glicerint és rózsavizet. Mosd meg a lábad, utána használd a keveréket és hagyd rajta kb. 30 percig, majd utána mosd le.

8. Csak olyan cipőket használj, amik tökéletesen illeszkednek a lábadhoz. Hosszútávon egy-egy kényelmetlen cipő rengeteg komoly problémát okozhat, így alakul ki a bütyök, a tyúkszem, akár a benőtt körmök is. A lekerekített orrú cipők, ahol van elég hely a lábujjaidnak a legmegfelelőbbek, a hegyes orrú cipőket próbáld meg elkerülni.

9. Hidratálj banánnal! Nagyon jól hidratálja a száraz bőrt, extra puhává is teszi azt, így ideális a lábfejre is. Pürésíts egy banánt, amíg kenhető állagú nem lesz, utána oszlasd el az egész lábfejeden és hagyd rajta kb. 15 percig. Miután lemostad érezni fogod, hogy mennyivel puhább lett a lábad, és a száraz bőrnek nyoma sem maradt.

10. Legalább hetente egyszer lábfürdőzz. Az egészséges és puha lábakhoz ez a kulcs és egy hosszú nap után igazán megnyugtatja a fáradt lábakat. Adj 2 evőkanál sütőport langyos vízhez és a kedvenc illóolajodhoz és áztasd benne a lábad kb. 20 percig. Felpuhítja a bőrt és így könnyebb eltüntetni az elhalt hámsejteket is.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.