Navigation Menu

Szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad?

A hajunk hossza egyfajta mértékegysége a nőiességnek: minél hosszabb, annál vonzóbbnak érezzük magunkat. Vannak olyan szerencsések, akiknek a hajuk extra gyorsasággal nő, mások azonban kénytelenek beletörődni a hosszú várakozásba. Vagy nem feltétlenül? Olyan természetes megoldásokat mutatunk, amelyekkel serkenthető a haj növekedése. Próbáld ki őket!


1. Belülről tápláld a hajad
Dermatológusok és hajápolási specialisták szerint is ez az első és legfontosabb pont. Próbálj meg fehérjedús ételeket enni, ilyen a hal, a tojás, a babfélék. Az alapokat ezzel teremted meg, ilyenkor, ha szükségét érzed, még jöhet mellé speciális táplálékkiegészitő, ami olyan vitaminokat tartalmaz, amitől a haj, a köröm és a bőr szebb lesz.

2. Rendszeres hajvágás                                                                                        
Ha pontosak akarunk lenni, a hajvágástól nem nő gyorsabban a haj, viszont ha húzod-halasztod a hajvágást, később, amikor rászánod magad, a fodrásznak nagyobb részt kell levágnia. Ezért inkább törekedj az egészséges hajra és vágasd rendszeresen.

3. Ne mosd meg minden nap
Nem egészséges a fejbőrödnek, ha minden nap megmosod, egyszerűen túlságosan kiszárítod vele. Egy-két nap szünetet hagyj két hajmosás között, viszont túl sokáig se várj vele, viszketni fog a fejbőröd és a vakarás a fejbőrnek és a hajnak sem tesz jót.

4. Hajmosás után öblítsd le almaecettel
Két evőkanál almaecetet adj 1-1,5 liter vízhez és legutoljára ezzel öblítsd le a hajad. Gyorsabban nő tőle a haj, kevésbé gubancolódik és csodás fényt ad. Ne aggódj, ha tartod az arányokat, akkor szárítás közben az illata elillan.

5. Ricinusolajos kúra
A ricinusolaj fantasztikus hatással van a hajadra, megerősíti és vastagabb szálúnak fog tűnni a hajad a használatától. Lefekvés előtt masszírozz a fejbőrödbe és a hajadon végig ricinus olajt, csavard be a hajad egy törölközőbe és aludj ezzel a turbánnal a fejeden. Másnap reggel mosd le és hidd el, imádni fogod az eredményt.

6. Fésülködés
A fésülködés naponta kétszer is ajánlott, a fejbőr keringését serkented vele, ezzel elősegíted a hajnövekedést. Fésülködni kizárólag kíméletesen szabad, ne nyomd túl erősen a fésűt a fejbőrödre, ne tépd a hajad és vizesen se fésüld ki sose a hajad.

7. Hideg víz
A forró víz egyáltalán nem tesz jót a hajaddal, sose öblítsd le forró vízzel, maximum langyossal. A hideg vizes öblítés a hajmosás végeztével segít lezárni a kutikulát, fényesebb lesz tőle a hajad, ha kombinálod a fent említett almaecettel, szuper eredményekre számíthatsz.

Eszti - Makeup On A Budget blog


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.