Navigation Menu

6 ötlet, amivel megállíthatod a hajad szöszösödését, a hajvégek töredezését

A szép, fényes haj minden nő vágya, de sajnos a mosás és balzsamozás nem elég ahhoz, hogy gyönyörű, egészséges hajkoronánk legyen. A mindennapi igénybevétel, formázás, festés, fésülés miatt hajszálaink idővel töredezetté válhatnak, így a hosszú hajon sokszor már csak az olló segíthet. Ha nem szeretnél megválni a tincseidtől, de a töredezett hajvégek látványát sem bírod már, próbáld ki valamelyik otthon is könnyen elkészíthető hajvégápoló trükkünket!


Avokádó hajpakolás
Ez az egyik legjobb otthon elkészíthető hajápoló pakolás és nem is macerás megcsinálni. Csak hámozz meg két avokádót, a gyömölcshúst pépesítsd, adj hozzá egy evőkanál olíva olajt és kész is van. Elég fél órán át a hajadon hagyni, utána mosd ki, pár ilyen kezelés után látványos lesz a javulás. Heti egyszer ajánlott.

Banános-joghurtos hajmaszk
A szöszösödéssel általában a töredezett hajvégek is együtt járnak, a banán pedig a tökéletes természetes megoldás a töredezett hajvégek kezelésére. Nagyon jó vitamin és ásványi anyag forrás, ami táplálja a hajat és hozzájárul a rugalmasságához is. Pépesíts egy banánt, adj hozzá 3 evőkanál natúr joghurtot és egy evőkanál citromlevet, hagyd a hajadon egy fél órára és hajmosás után élvezd a sima, fényes szép hajad.

Meleg olajos hajpakolás
A tiszta olíva olaj csodákat tud művelni a hajaddal, melegíts fel belőle egy kicsit, de győződj meg róla, hogy nem túl forró, viszont tényleg legyen meleg. Masszírozd be az olajat a fejbőrödbe, majd a hajtövektől haladj egészen a végekig. Hagyd hatni fél órán át és utána moss hajat samponnal, ahogy szoktál, használhatsz kondicionálót is, nem fogja elnehezíteni a hajad. Olíva olaj helyett használhatsz kókusz olajat is.

Vigyázz a hajadra
Már azzal nagyon sokat teszel a hajadért, ha megóvod a szélsőséges időjárástól. A tűző napsütésben a bőrödnek és a hajadnak is jót tesz, ha felveszel egy kalapot vagy sapkát, ugyanez érvényes a hideg szeles időben is. Az erős napsütés és a szél is könnyedén kiszáríthatja a hajad, ettől fénytelen, szöszös és töredezetté válik. Ha uszodába mész, akkor még mielőtt csobbannál a medencében, a zuhany alatt vizezd be a hajad, így nem a klóros vizet szívja magába a haj.

Öblítsd le sörrel
Nyugi, nem lesz sörszagú a hajad tőle, viszont sokkal könnyebben kezelhető, fényes és puha végeredményt kapsz. A sör nagyon jól pótolja az elvesztett hidratáltságot és nyomelemeket is. Hajmosás után öblítsd le a hajad sörrel, hagyd így 5 percig és utána öblítsd ki a sört hideg vízzel.

Almaecetes öblítés
Az almaecet ecetsavat tartalmaz, ami segít életet lehelni a száraz és sérült hajba. Hígítsd az almaecetet 1:1 arányban vízzel, alaposan öblítsd át vele a hajad, hagyd rajta pár percig, utána hideg vízzel öblíts újra. Ez visszaállítja a megfelelő PH értéket, eltávolítja az esetleg még rajta maradt termékeket és ezzel visszaadja a haj ragyogását.

Eszti - Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.