Navigation Menu

A nyári hajápolás tízparancsolata

A napsugarak nemcsak a bőrödet, hanem a hajadat is károsíthatják, szóval a tincseidnek is ugyanannyira szüksége van a kiemelt nyári törődésre!


1. Óvd a hajad a napsugárzástól
A legalapvetőbb dolgod, hogy megvédd a hajad az erős sugárzástól. Ahogy a bőrödön is fényvédőt használsz ilyenkor, a hajadnak is kijár a védelem. Ha sokáig vagy a napon, akkor vegyél fel egy kalapot vagy csavard egy sálba a hajad, így megóvod a károsodástól, a nap nagyon hamar kiszáríthatja a hajad.

2. Használj mélyhidratálót és pakolásokat rendszeresen
Heti egyszer szánd az időt erre, a hajadat is megviseli a meleg időjárás, a tűző nap, a strandolás. Ha rendszeresen visszahidratálod, azt a hajad is meghálálja, és nem kell a nyári száraz, bozótos hajjal küzdened.

3. Extra figyelem a strandon
A klóros víz nagyon nem tesz jót a hajadnak, így mielőtt megmártóznál a vízben, használj valamilyen szilikonos alapú hajvédő terméket, a szilikon egy védőréteget képez a hajadon, így a vegyszeres-klóros víz kevésbé viseli meg a hajad. Ez különösen fontos, ha szőke a hajszíned, ugyanis a klór ezt zöldre színezheti.

4. Igyál rengeteg vizet
A dehidratáció a testednek és a hajadnak is egyaránt rossz. Figyelj oda, hogy mennyi vizet fogyasztasz a nap folyamán és ez segíteni fog benne, hogy a bőröd egészségtől sugárzó a hajad pedig ragyogó és fényes legyen.

5. Vágasd le rendszeresen a hajad
Ha megszabadulsz a száraz, töredezett hajvégektől, az egész hajad sokkal egészségesebb érzetű és kinézetű is lesz. Nyáron 1-2 havonta vágathatsz a végéből, a meleg időben úgyis gyorsabban nő a haj, észre sem fogod venni.

6. Fürdés előtt és után is mosd meg a hajad
Úszás után mindenképpen öblítsd ki a hajadból a klórt vagy a sós vizet, de ha úszás előtt is bevizezed a hajad, akkor a klóros vagy sós víz helyett tiszta vízzel szívják meg magukat a hajszálaid, így amikor a vízbe merülsz, ez már kevésbé roncsolja a hajad.

7. Válassz kíméletes sampont
Nyáron könnyen előfordul, hogy minden másnap, vagy akár minden nap hajat kell mosni. Próbáld meg a legkevésbé ezzel megterhelni a fejbőröd és mindenképp válassz egy kíméletes sampont, ami nem fogja sem a fejbőröd, sem a hajad kiszárítani.

8. Meleg olajos masszázs
Heti egyszer kényeztesd magad meleg olajos masszázzsal, a hajad meg fogja hálálni. Melegíts fel egy kis olíva olajat (argán olaj, jojoba olaj, édes mandula olaj vagy kókusz olaj is jó) és masszírozd a fejbőrödbe, majd a hajtövektől a hajvégekig. Legalább fél órán át hagyd fenn majd öblítsd le.

9. Használj hővédőt
Ez nem csak nyáron, mindenkorra igaz. Védd meg a hajad a hősugárzástól és minden esetben használj hővédőt.

10. Egészséges étkezés
A fehérje gazdag ételektől igazán erős és egészséges lesz a hajad, a rizsprotein, teljes kiőrlésű gabonafélék, mandula, avokádó mind-mind szuper ételek elfogyasztva a hajadnak. Itt részletesen is írtunk ezekről.

Eszti

Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.