Navigation Menu

Ezt árulja el rólad a hajad!

Rövid, hosszú, göndör vagy egyenes, ahogyan a hajad viseled, az rengeteg dolgot elárulhat a személyiségedről és ezt mások is első ránézésre meg tudják mondani.



Nem igazságos a frizurából ilyen messzemenő következtetéseket levonni, főleg mert vannak olyan napok, amikor egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a hajunkkal, ettől függetlenül ezekre a személyiségjegyekre következtetnek mások, ha ránéznek a hajadra:

Hosszú haj
Igazán nőies, de az extra hosszú haj sugallhatja azt is, hogy viselője fél a változástól. Éveken át növeszteni a hajat és megtartani ezt a frizurát nem tűnik túl kalandos típusnak.

Rövid haj
A rövid haj egyből az arcra és a szemre vonzza a figyelmet. Vannak olyan srácok, akik nem kedvelik a rövid hajat lányokon, de ez pont a rövid hajú nőket nem érdekli, hiszen csordultig vannak önbizalommal és mindent szeretnek a maguk módján csinálni.

Göndör haj
Ha természetesen göndör hajról beszélünk, akkor egy spontán, boldog, a kinézetével elégedett nő ugrik be legtöbbeknek. Viszont ha göndörített hajról van szó, azaz a göndörség nem természetes, akkor ennek az ellenkezője áll fenn, úgy érződik, hogy nem elégedett magával (a hajával legalábbis) és előfordulhat, hogy nehéz a kedvében járni az elégedetlensége miatt.

A bob
Biztonsági játékos, nem túl rövid, de nem is túl hosszú, fiatalos pajkosságot sugall. Szeret szórakozni és bolondozni, de mégsem túl merész.

Neon hajszín
Őrült színekben sziporkázó haj (vagy csak hajvégek) nyilvánvalóan nagy felhajtást keltenek és ez is a cél ezekkel a színekkel. Viselője szabad szellemű, aki nem fél megmutatni, hogy senki elvárásainak nem hajlandó megfelelni, hacsak nem szeretne.

Semmi extra, fejtetőre fogott haj
Sokan csak otthon fogják így össze a hajukat, néhányaknak viszont ez a mindennapi hajviselet. Nagyon visszafogott és egyszerű stílus, kényelmes és elégedett személyiséget ír le, bizonyos esetekben a reggeli elalvást is jelezheti.

Oldalfrufru
Sztárok által is közkedvelt fazon, Cameron Diaz és Jessica Biel is ezt a kifinomult stílust választotta. Fiatalos, ezzel együtt motivált és karrier orientált kinézetet kölcsönöz.

Tépett frizura
Igazán jól néz ki ez a frizura, kicsit olyan hatást kelt mintha a viselője most kelt volna ki az ágyból. A kusza, kócos haj rockeres, laza külsőt kölcsönöz, vicces személyiségre utal, aki jól érzi magát.

Mennyire kell ezeket a sztereotípiákat komolyan venni? Egyáltalán nem biztos, hogy rád jellemző az általános vélemény, ne aggódj! J


0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.