Navigation Menu

Hajegyenesítés kisokos

Ha azt gondoltad, hogy a klasszikus, szögegyenes frizura elkészítése gyerekjáték, akkor nagyot tévedtél. Nem elég csak fogni egy hajvasalót, és párszor végigszaladni a tincseiden. Ahhoz, hogy a tökéletes hatás mellett a hajad épségét is megőrizd, érdemes betartanod a következő jótanácsokat.


Szépen karbantartott haj mutat a legjobban kiegyenesítve!
Ne felejtsd el, a töredezett hajvégek csak még jobban feltűnőek, amikor kiegyenesíted a hajad. Ha már nagyon rossz állapotban vannak a hajvégeid, akkor előtte inkább vágasd le és csak utána egyenesíts.

Mindig használj hővédőt!
Hacsak nincs tökéletesen egyenes hajad, akkor mindenképp hajformázó eszközre lesz szükséged a simításhoz. Minden esetben használj hővédőt, így a hajadat nem viseli meg a formázás, sőt, tartósabb is marad.

Hagyományos hajvasalóval soha ne simíts nedves hajat!
Hagyományos hajvasalóval kizárólag teljesen száraz hajat szabad kivasalni, nem, a nyirkos hajon sem jó. Egyrészt ha még vizes a hajad, amikor egyenesíted, akkor könnyebben visszahullámosodik, másrészt a vizes haj sérülékenyebb, bánj vele óvatosan. Nedves hajon használd a Remington Wet2Straight hajsimítót, amely kifejezetten nedves haj simítására lett kifejlesztve. A hajformázás sokkal gyorsabb vele, mivel nincs szükség előzetes hajszárításra.

Oszd szekciókra a hajad!
Így biztosan nem marad ki egyetlen hajtincs sem és sokkal könnyebben átlátható, hogy melyik részeket vasaltad már ki. A fejtetődön hajcsipeszekkel rögzítsd a hajad, majd lentről kezd el tincsenként kivasalni a hajad, mindig egy újabb réteget leengedve.

Használd a megfelelő eszközt!
Megéri minőségi hajvasalóba fektetni a pénzt, hiszen hosszú éveken át fogod használni. Válaszd ki a hajadhoz méretben és formában a legjobban illőt, a fodrászok a kerámia lapos hajvasalókat ajánlják, amiben ion technológia is van, így megelőzi a szöszösödést és a statikus feltöltődést.

Ne felejtsd el az utolsó lépést!
A hajsimítás befejező mozzanata lehet egy szöszösödést és fényt adó szérum vagy akár egy leheletnyi hajlakk. Arra figyelj, hogy hajvasalás után minden termékből a lehető legkevesebb mennyiséget használd, ha túl sokat teszel belőle a hajadra elnehezítheti, a nyirkosságtól pedig visszaáll az eredeti állapot, mintha nem is vasaltad volna.

Gondolj az időjárásra is!
Ne felejtsd el, víz hatására a hajad ismét hullámos vagy göndör lesz és a szöszösség is visszaáll. Vigyél magaddal egy esernyőt a biztonság kedvéért.

Tartsd tisztán az eszközeidet!
Nem árt egy kis gondoskodás a formázó eszközöknek sem, időről-időre töröld át a hajsimítód lapjait (amikor már kihűlt), ezzel megtisztítod a rajtamaradt styling termékektől, így nem lesz ragacsos és nem is kerül onnan a hajadra.

Eszti - Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.