Navigation Menu

Könnyen elkészíthető házi hajpakolások, amiktől újjászületik a hajad

Neked is megviselte a hajad a nyári időszak? Ne aggódj, ezek a pakolások gyorsan és látványosan segítenek, hogy hétről-hétre egyre jobb állapotban legyen a sörényed.


Mézes hajpakolás extra száraz hajra

Ha igazán száraznak érzed a hajad, ezt a pakolást érdemes kipróbálnod, hetente egyszer ismételd.
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás sárgája
  • ha nagyon extra pakolást szeretnél akkor mehet hozzá egy kis kókusz- vagy ricinusolaj esetleg sör is
Keverd össze a hozzávalókat és hajmosás előtt, még a száraz hajra vidd fel. Tekerd be folpackkal és hagyd rajta minimum egy órán át, minél tovább marad a hajadban annál jobb, ha megoldható, akkor hagyd fenn 2-3 órán át is. Ezután vízzel alaposan öblítsd ki a hajadból, akár többször is és csak utána használj sampont. A pakolás után ne használj nehéz balzsamokat, maximum egy könnyed kimosható kondicionálót, így biztosan nem nehezíti el a hajad.

Banános energialöket igénybevett hajra

Hozzávalók:
  • 2 banán
  • 2 evőkanál méz
Hámozd meg a banánt és alaposan törd össze villával, ne maradjon darabos (ez fontos!), inkább pépes állaga legyen. Utána alaposan keverd el benne a két evőkanál mézet. Ha túl sűrűnek érzed, akkor adhatsz hozzá egy kis oliva vagy ricinusolajat is. Hajmosás után, törölközőszáraz hajra vidd fel a pakolást és tekerd be utána folpackkal, így biztosan nem fog lecsöpögni. Hagyd a hajadban legalább fél órán át (bár egy órát ajánlunk), majd utána vízzel alaposan öblítsd ki. Ha szükséges, akkor többször is öblítsd át a hajad, ha nem lett elég pépes a banán, akkor a kis darabkák nagyon ragaszkodóak tudnak lenni.

Akármelyik otthoni hajpakolást választod, olajokkal mindig egy kis extra ápolást vihetsz bele. A leggyakrabban olíva- és ricinusolajat szoktak használni, de egyre elterjedtebb a kókuszolaj és az argánolaj is. Aranyszabály a házi pakolásoknál, hogy a kevesebb több elvét alkalmazzuk, nem kell pakolásban tocsognia a hajunknak illetve minden esetben alaposan, többször is öblítsük ki a hajunkat, így biztosan nem marad benne a pakolásból.

Eszti - Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.