Navigation Menu

4 szuper tipp, hogy a nyár végeztével is csodás maradjon a bőröd

A nyári vakációzás és a hozzákapcsolódó intenzív napsütés nyaralásunkat felejthetetlenné, bőrünket viszont stresszessé, megviseltté, dehidratálttá teszi. 


Radírozz a simább, gyönyörűen egészséges kinézetű bőrért!

Ha eltünteted az elhalt hámsejteket nem csak egyenletesebb lesz a bőrtónus, a hidratálók is könnyebben felszívódnak és összességében sokkal egészségesebbnek fog tűnni a bőröd. Érdemes reggelente, még zuhanyzás előtt száraz testkefével átmenni a bőrödön, hidd el, le fogsz döbbenni, hogy mekkora a különbség. Ha a száraz testkefét mégsem szeretnéd kipróbálni, akkor maradj a zuhanyzás közbeni nedves testkefénél vagy testradírnál, egy-két használat után a változás szemmel látható lesz. Miután eltávolítottad a felesleges hámsejteket zuhanyzás után kend be magad testápolóval, így bőröd igazán hidratált lesz.

Fogyassz sokkal több vizet!

Ez nem csak nyár végén, hanem mindenkor érvényes. Minél több vizet fogyasztasz, annál szebb lesz a bőröd. Nem hiszed el? Próbálj legalább két hétig figyelni a folyadékbevitelre, igyál meg minimum 3 liter vizet egy nap alatt és az eredmény szemmel látható lesz. A bőröd minősége rengeteget fog javulni ennek köszönhetően.

Sose felejtsd el a fényvédőt!

Ha nincs is borzasztó meleg éppen, de te még rövid ujjú felsőben mászkálsz, attól még ugyanúgy érik a bőröd a káros napsugarak. Ne feledd, a ráncokért 90 százalékban a nap felelős és minden barnulás egyben a bőrkárosodás jele. Mindig használj fényvédőt, és ha sok időt vagy a napon, esetleg vízben akkor mindenképp kend be magad vele újra. Óvd a bőröd és meghálálja a törődést!

Nyugtasd meg az égő bőrt!

Elfelejtettél fényvédőt használni, nem kented magad rendszeresen és leégett a bőröd? Nem kell szenvedned, ma már rengeteg napozás utáni illetve leégésre való terméket lehet beszerezni. Ezek közül is a legjobbak a hűsítő gélek, amik segítenek megelőzni a hámlást és csökkentik a gyulladást. Ezeken felül érdemes a nap által károsított bőrt speciális termékekkel is ápolni, így a károsodást amennyire csak tudjuk, visszafordíthatjuk.

Eszti - Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.