Navigation Menu

Melyik szőrtelenítési eljárást válaszd?

A szőrtelenítő eljárásokat két fő csoportra oszthatjuk, attól függően, hogy a szőrszálak a gyökerüknél, vagy csak a bőr felszínéről kerülnek eltávolításra. De vajon melyik módszer a leghatékonyabb, leggyorsabb és melyik a legtartósabb?


Fájdalommentes, gyors és olcsó, így a legkézenfekvőbb megoldásnak tűnhet. Előnyei közé sorolható, hogy ez a leggyorsabb szőrtelenítő eljárás, maximum 10-15 perc alatt megszabadulhatunk vele a nemkívánatos szőrszálaktól. Árban az olcsóbb megoldások közé tartozik és a borotva bárhol könnyen elérhető. Negatívum, hogy csak ideiglenes megoldás, 1-2 napig lesz csak sima és szőrtelen a felület. Bőrirritáció és szőrbenövés könnyen előfordulhat, emellett óvatosan kell végezni, nehogy megvágjuk magunkat.

Szőrtelenítő hab/krém
Szintén viszonylag gyorsan és olcsón érhetjük el vele a simaságot, körülbelül mindössze 20-30 perc idő kell a szőrtelenítéshez. A simaság kicsit tovább tart, mint a borotva estében, 2-3 napig. Teljesen fájdalommentes, ugyanis a bőrt nem sérti meg, csak a szőrzetet „oldja fel”. Negatívuma, hogy erős vegyszer, nagyon szúrós szaggal, ami könnyen allergizálhatja az érzékeny bőrt.

A korábbiaknál már tartósabb megoldások felé közelít az epilátor. Előnye, hogy nagyon könnyű kezelni és bárhova magunkkal vihetjük. Maga a készülék sem drága és több évig működik, így költséghatékony. A kezelt terület 2-3 hétig szőrtelen marad. Negatívuma, hogy a korábbi eljárásoknál fájdalmasabb és jóval tovább tart vele a szőrtelenítés.

Gyanta
A gyantázás is már a tartósabb szőrtelenítő eljárások közé tartozik, az epilátorhoz hasonlóan körülbelül 3 hétig élvezhetjük a simaságot. Az időtartam igen változó, kozmetikában hozzávetőleg 1 óra, otthon az előkészülettel együtt már hosszabb elfoglaltság. Fájdalmas szőrtelenítő eljárás, érzékeny bőrűeknél lila foltokat is okozhat a gyantázott területen.

A hatása rendkívül tartós, a kezeléssorozatot követően akár évekig tartó szőrtelenséget is el lehet érni megfelelő utókezeléssel. A használata teljesen fájdalommentes és nincsenek mellékhatásai sem, nem kell tartani bőrirritációtól vagy benőtt szőrszálaktól. A kezelt bőrfelületet védeni kell a napfénytől, illetve világos szőrzet és sötét bőr nem kezelhető IPL szőrtelenítővel. Fenntartó kezeléseket kell végezni a szőrtelenség megtartásához.

Lézer
Az IPL mellett másik hatékony és tartós eljárás. Szintén több kezeléssorozatból áll, aminek a végén hosszan tartó szőrtelenséget lehet elérni, ám az utókezelés itt is szükségszerű. A lézeres szőrtelenítés az IPL-nél lassabb folyamat mivel a kezelőfelület kisebb méretű. Ez a kezelés sem alkalmazható minden bőr- és szőrtípus esetében, sötét bőrön és világos szőrön.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.