Navigation Menu

5 tipp amivel helyrehozhatod a nyári hajkárosodást

A nyári lazulás végeztével sajnos a hajunkon is észrevehetjük a nap okozta károsodást. A szél, napsugárzás, klór, sós víz és a légkondicionáló is extra kihívással állítja szembe a hajad, nyár végére könnyen kiszárad, fakó, töredezett és szöszös lesz. Ideje bevetni extra lépéseket a hajad szépsége érdekében!


1. Pótold az elvesztett nedvességet!
A száraz haj az egyik legjellemzőbb nap okozta hajkárosodás, ilyenkor érdemes heti egyszer intenzív hajpakolásokkal vagy hajmaszkokkal táplálni a hajunkat. Hajmosás után, törölközőszáraz hajon használjuk a pakolást és utána a hajszárító meleg levegős fokozatával fújjunk rá egy kis meleg levegőt, ezzel a termék mélyebben a haj belsejébe jut. Amikor már felmelegedett a haj, hagyjuk rajta még 10 percig a pakolást, majd mossuk le.

2. Használj UV szűrős termékeket!
A tengervíz, napsugárzás és klór fakóvá teszi a hajunkat és bizonyos hajszíneket (főleg a szőke és vöröses árnyalatokat) el is színezhet. Első sorban mindig ügyeljünk arra, hogy a nyári hónapokban UV szűrős terméket is használjunk mielőtt kimennénk a szabadba, pontosan úgy, ahogy a bőrünket is óvjuk a káros napsugárzástól.

3. Szűntesd meg a szöszösödést!
Ha a hajad most szöszösebbnek tűnik, mint nyár kezdetén, akkor érdemes a hajformázó és/vagy ápoló cuccaidat ideiglenesen lecserélni kifejezett hajegyenesítő krémekre és termékekre, ezek úgy lettek kifejlesztve, hogy lesimítsák a kutikulát, ezáltal a haj kevésbé lesz szöszös hatású.

4. Csak azokat a területeket kezeld, amelyiket szükséges!
Valószínűleg ez egyértelműnek hangzik, mégis sokan panaszkodnak, hogy a kondicionálójuk elnehezíti a hajukat és lelapul (főleg vékonyszálú haj esetében). A hajad középtájékán kezdd a kondicionálást és pakolást, egészen a hajvégekig, a töveknél nincs szükség rá.

5. Óvatosan a gubancokkal!
A nyár megpróbáltatásaitól megtépázott haj hajlamos a kócosodásra, igazán nehéz kifésülni. Ha erővel fésüljük ki, azzal csak tovább rontunk a helyzeten, érdemes kifésülést segítő termékekkel könnyíteni a fésülködésen, ilyenek például a több funkciós hajolajok és megfelelő hajkefét használni. Mindig a hajvégektől haladjuk felfelé a kifésülésben és ne fordítva.

Eszti - Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.