Navigation Menu

5 tipikus hiba, amit te is elkövetsz hajszárításnál

Bármennyire is egyszerűnek tűnik a hajszárítás, több fronton is elronthatjuk a folyamatot, mikor a hajunkat szárítjuk. A következő hibákat biztosan te is elkövetted már, aztán csodálkoztál, mi történt a frizuráddal. :-)


1. Nem használsz hővédőt

Sokat hallottál róla, talán van is egy hővédőd valahol a szekrényben, de valahogy mindig elmarad. Bármilyen hajformázót használsz, ami hőt bocsájt ki, kötelező lenne hővédőt használni, hogy ne sérüljön a hajad. A törölközőszáraz hajadon használd, és utána állj csak neki a hajszárításnak, hidd el, az egészséges haj csodaszép és erős, megéri vigyázni rá.

2. Nem választod szekciókra a hajad

A hajszárítás kemény munkának tűnik, főleg ha vastag szálú és sok hajjal áldott meg a sors. Éppen ezért is szükséges szekciókra osztani a hajadat hajszárításnál, így biztosan mindenhol jól meg tudod szárítani, nem marad ki egyetlen terület sem. Hajcsipesszel fogd fel a területet, amin nem dolgozol, a még nedves hajad ne érjen a már beszárított hajhoz, így sokkal szebb (és tartósabb is) lesz a frizurád.

3. Nem használod a légszűkítő fejet

Az a kacsacsőr formájú cucc, ami a hajszárítódhoz jár, nem hiába került bele a dobozba. Segít koncentráltabban irányítani a hajszárító által kifújt levegőt a hajadra, ahelyett, hogy csak szétfújná a hajszálakat. Figyelj arra, hogy a szűkítővel kövesd a fésűt, ezzel megemelheted a hajtöveket, a hajvégeket pedig szuper simává szárítod, a kócnak esélye sincs.

4. Nem jól használod a hajszárítót

A maximális hatás érdekében, a hajszárítót fogd a nyelénél, a fésűddel emeled meg és húzd el a hajad a fejedtől, erre jön merőlegesen a hajszárító, ahol a szűkítővel követed a fésűt. A leggyakoribb hiba, amit elkövetnek: a szűkítő vízszintesen áll és nem függőlegesen. A szűkítő lényege, hogy szinte ráfeküdjön és a legnagyobb felületen szárítsa a fésűn vezetett hajat.

5. Nem szárítod meg teljesen a hajad

Ez csak bizonyos esetekben hiba, viszont akkor nagyon. Ha göndöríteni vagy egyenesíteni szeretnéd a hajszárítás után a hajad, csak és kizárólag teljesen száraz hajon kezdj neki. Ha egy kisebb nyirkos terület maradt valahol a hajadon és átmész rajta magas hőmérsékletű hajformázóval, azzal nagy károkat okozol benne, a későbbi szöszösödés pedig garantált lesz. Néha nehéz megmondani, hogy teljesen száraz-e a hajunk, hiszen meleg levegőt fújtunk rá, fújjunk rá hideg levegőt mielőtt végeznénk, ez extra fényt és tartósságot is ad, amellett kiderül, hogy mindenhol száraz-e a haj.

Eszti - Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.