Navigation Menu

Így ápold ősszel a bőröd!

Égő, húzódó, viszkető bőr? A hideg időjárás és a száraz levegő ezt teszi a bőröddel, nehéz hirtelen alkalmazkodnia, viszont gondos ápolással könnyen kezelheted ezeket a problémákat és bőröd ismét tündöklően szép lesz.


Alapos arctisztítás

Érdemes elektromos arctisztító készüléket használnod, hiszen ez tízszer hatékonyabb mintha kézzel mosnád meg az arcodat, a pórusok mélyéről is eltávolítja a szennyeződéseket és megszabadít az elhalt hámsejtektől is. Emellett ha igazán száraz a bőröd, akkor válassz egy hidratáló, kíméletes arclemosót az arcod megtisztításához.

Itt az olajok ideje

Az alapos arctisztítás után bátran használhatsz arcolajokat, az alaposan megtisztított arcbőrbe hamar beszívódnak. Arcmosás után ne töröld le az arcodról a vizet, csak cseppents 2-3 csepp arcápoló olajt a tenyeredbe és óvatosan paskold az arcbőrödbe egyenletesen. A vízzel együtt egy percen belül be fogja szippantani az arcbőröd az olajat is. Ne aggódj, az arcápoló olajoktól nem lesz zsírosabb a bőröd, a lényeg, hogy a bőrtípusodnak megfelelő olajat válaszd.


Védd az érzékeny bőröd

Ősszel hajlamos az emberek arca kipirulni, még akkor is, ha nem feltétlen érzékeny a bőrük. A hideg idő könnyen kikezdheti a bőröd, válts gazdagabb hidratáló krémekre, érdemes nappalra és éjszakára más-más terméket használnod. Nappalra egy könnyedebb, míg éjszakára gazdag, mélyhidratáló és nyugtató összetevőkkel megpakolt krém ajánlott, így a bőröd regenerálódik az éjszaka folyamán.

Ne felejtkezz el az ajkak ápolásáról

Kevés lelombozóbb látvány van, mint a kicserepesedett ajkak. Amellett, hogy nem túl esztétikus, még kellemetlen feszülő érzést is kelt, senki sem szereti. Radírozd le az ajkaidat és rendszeresen használj ápoló ajakbalzsamot, így az hidegebb időben is üde és gyönyörű marad.

Nem csak az arcbőröd sínyli meg a hideg időt

Még ha nyáron nem is volt szükséged testápolóra, télen valószínűleg újra kiszárad a bőröd és nem tudod ezt elkerülni. Egy nedves-száraz forgó testkefével sokat javíthatsz a helyzeten, hiszen ugyanúgy, mint az arcod esetében, ez eltávolítja az elhalt hámsejteket, a masszírozó hatás pedig felpörgeti a keringést, ezáltal üde, egészséges bőrt eredményez. Emellett a testápoló is gyorsabban szívódik be és még a hidratáló hatékonyságát is fokozod vele.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.