Navigation Menu

5 dolog amiben változtatnod kell, hogy ősszel is gyönyörű legyen a frizurád

Beköszöntött az ősz, egyre hidegebb az időjárás és ez a hajadat is megviseli, ezt mind a színében és a textúrájában is észreveheted. Ezt a pár dolgot kell a hajápolási rutinodban megváltoztatni, hogy a hajkoronád továbbra is irigylésre méltóan gyönyörű legyen:


Tápláld a hajad

Viszkető, száraz, húzódó bőr, ami az őszi, hidegebb idő beköszöntével rendszerint előjön. Ugye ismerős? Hasonló történik a hajaddal is, ezért fontos a hajápolóidat lecserélni, vagy beiktatni egy plusz, hidratáló lépést, hogy a hajad könnyebben megbirkózzon a hidegebb időjárással. Akár pakolások formájában is megadhatod az extra táplálást a hajadnak, ilyenkor érdemes olajokban gondolkoznod, mint például az argánolaj vagy a jobobaolaj.

Használj természetes összetevőket

A szilikon tartalmazó termékektől egy ideig simábbnak tűnik a hajad, pedig csak a hajszál felszínét vonja be, emellett a különféle termékekben található alkohol a fejbőrödnek sem tesz jót. Próbálj ki egy otthon elkészíthető hajpakolást vagy hajmaszkot és ezzel kényeztesd a fürtjeidet.

Válts sötétebbre

A nyár egyet jelent a napcsókolta bőrrel és a nap által kiszívott, világosabb hajszínnel és/vagy melírcsíkokkal. Amint kevesebb napfény éri a hajad ez nem fog bekövetkezni, és ha a hidegebb idő beköszöntével 1-2 árnyalatot sötétítesz a hajadon rögtön nem fog olyan élesen elütni a lenőtt haj.

Adj volument a hajadnak

Elő azokkal a hajtőemelő termékekkel! A párás időben a haj volumene nagyobb, viszont amint hidegre fordul az idő, a levegő egyre szárazabb és a hajad is lelapul. A lenyalt frizura ellen több lépéssel is küzdhetsz, vannak speciális hajtőemelő sampon, balzsam és styling termékek, hajszárítás közbeni hajtőemelő formázással és hajlakkal is sokat tehetsz az extra volumenért.

Próbálj ki egy mélytisztító sampont

A nyáron használt termékekből maradványok megülhetnek a hajtöveknél, gondolj csak bele, a tengeri só spray, fényvédő és minden egyéb styling terméktől zsíros hatású lehet a hajad. Éppen ezért érdemes beruházni egy mélytisztító samponba és kéthetente egyszer ezzel megmosni a hajad és a fejbőrödet is nagyon alaposan. Festett hajra ne használd, mert a hajfestéket is erősen koptatja.

Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.