Navigation Menu

Így hozd rendbe a lábad a szandál szezonra

Itt a tavasz és a szandál-szezon, készen áll rá a lábad is? A szép, egészséges és ápolt lábak mindannyiunk számára rendkívül fontosak, a jó idő beköszöntével pedig egyre több figyelem irányul erre a területre a szandálokban.


Hogyan kezdj neki?

Először is távolítsd el a bőrkeményedéseket. Ha nincs sok megkeményedett bőr a talpadon, akkor elég lehet áztatás után egy erősebb bőrradír, de a tökéletes eredmény érdekében érdemes még áztatás előtt lereszelni a bőrkeményedést. A REVEAL pedikűr készletben két tartozék fej is található, a durva szemcsés fej tökéletes a tél végi „talp rendberakáshoz”, a normál szemcsés fejjel pedig elegendő hetente egyszer átszaladni a bőrkeményedésre hajlamos területeken és ezzel már fenn is tartod ezt az állapotot.

Miután eltávolítottad a bőrkeményedéseket jöhet a kényeztető lábfürdő. 15-20 perc áztatás után bőrradírral átdörzsölheted alaposan a talpad és a lábfejed, így garantált, hogy minden elhalt hámsejtet eltávolítasz két lépésben.

Alaposan itasd fel a bőrödről a vizet, és amíg várod, hogy teljesen megszáradjon a bőröd, jöhet a körömlakkozás. Körömlakkok közül választhatsz külön lábujj körömre való antibakteriális hatásúakat, de a sima körömlakkal is ugyanúgy kifestheted. Alap és fedőréteggel jócskán megnöveled a pedikűröd tartósságát, tavaszi színnek pedig válassz egy kellemes pasztell árnyalatot.

Amint megszáradt a körömlakk már jöhet is a krém. Ha még mész valahova a nap folyamán, akkor egy könnyed szérum vagy hidratálót kenj csak fel, ami gyorsan beszívódik, viszont, ha alvás előttre időzíted a lábápolást azzal szuperül jársz. Ilyenkor érdemes egy nehezebben beszívódó, gazdag krémmel először alaposan átmasszírozni a lábfejed és a talpad, megismételni ezt a másik lábadon is és utána még egy réteg krémet felvinni, majd ráhúzni egy pamut zoknit. Ha ebben a hidratáló pakolásban alszol, elképesztő pihe-puha lábakra fogsz ébredni, az garantált.

Fenntartó kezelés

Hetente egyszer bőrradírral vagy a REVEAL pedikűr készlettel menj át a kritikus területeken, ahol bőrkeményedések szoktak előfordulni a talpadon. Elalvás előtt masszírozd át alaposan a talpad és a lábfejed hidratáló krémmel, majd húzz rá egy pamut zoknit és aludj abban.

Eszti - BeautyCat blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.