Navigation Menu

Így készíts magadnak ellenállhatatlan loknikat!

A göndör haj és a loknik sosem mennek ki a divatból, egy kis időre mindenki szeretne hullámokat a hajába. Az alábbiakban Keratin Protect kúpvas segítségével mutatunk egy technikát a bájos loknik elérésre!


Első lépés:

Alaposan fésüld át a hajad, ne maradjon benne egyetlen gubanc sem, majd használj hővédő terméket és oszlasd el mindenhol a hajon, érdemes átfésülni utána ismét a hajat. Ezek után oszd szekciókra a hajad, 3 résszel bőven elég dolgozni, így egy tincs sem marad ki a formázásból.


Második lépés:

Vedd fel a hővédő kesztyűdet, a kezednek biztosan kellemetlen lesz a 185°C, ha véletlen hozzáérsz a kúpvashoz. Válassz le egy keskeny tincset és tekerd fel a kúpvasra. Ne feledd, minél keskenyebb a tincs, annál szorosabb lesz a hullám, minél nagyobb tincset akarsz egyszerre formázni, annál nagyobb hullámokat kapsz (egy szint után már nem éri megfelelő hőmennyiség a hajat és nem lesz jó a formázás, így a túl vastag tincs nem jó).


Harmadik lépés:

Laposan tekerd fel a tincseket, hogy jól szétterüljenek a kúpvason, így szép egyenletes hullámokat kapsz. 2-5 másodperc már elég lehet vékonyszálú haj esetében, de 12 másodpercnél tovább semmiképp ne hagyd a hajad a kúpvason.


Negyedik lépés:

Amikor leengedted a hajad egy ideig még tartsd a tenyeredben és ne engedd, hogy „kilógja magát”. Ha egy kicsit megemeled, amíg kihűl a tincs, akkor sokkal tovább fogja tartani a szép alakját. Ha extra tartósságra vágysz, akkor hullámcsattal fel is tűzheted, megéri a fáradtságot. Mindkét praktikával sokkal tartósabbá teheted a hullámokat. Amikor végeztél az ujjaiddal fuss át a hullámokon, vagy ha a vintage stílust kedveled, akkor fésüld ki a csigákat. Egy leheletnyi hajlakkal fixáld az eredményt és készen is vagy!

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.