Navigation Menu

Ezeket a hajmaszkokat próbáld ki télen

Télen sem érdemes a hajápolást kihagyni a hétvégi szépülős rutinból, könnyen és otthon elkészíthető hajpakolásokkal a hajad ilyenkor is gyönyörűen fényes, dús és egészséges lesz.


Száraz hajra a mézes pakolásokat próbáld ki, nagyon szépen helyrehozza és kondicionálja a hajat, elnehezítés nélkül. Hetente, de minimum kéthetente egyszer ismételd meg.

Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 2 tojás sárgája, extra száraz haj esetén adhatsz hozzá egy kis kókusz- vagy ricinusolajat is.

Öntsd egy tálkába a hozzávalókat, alaposan keverd össze még hajmosás előtt, teljesen száraz hajra vidd fel. Tekerd be folpackkal és hagyd hatni a pakolást minimum egy órán át, de minél tovább hagyod a hajadban, annál több ideje van kifejteni a hatását és ez a végeredményben is meglátszik. Ha megoldható, akkor hagyd fenn 2-3 órán át is. Vízzel alaposan öblítsd ki a hajadból és csak utána használj sampont. A pakolás után ne használj nehéz balzsamokat, maximum egy könnyed kimosható kondicionálót, így biztosan nem fog lelapulni és elnehezedni a hajad.

Töredezett, fénytelen, igénybevett hajjal a banános pakolás igazi csodát tud tenni. Igazi energialöketet ad a hajnak, használd heti rendszerességgel és a hatás nem marad el.

Hozzávalók: 2 banán, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kókuszolaj (vagy oliva)

Két érett banánt alaposan törj össze villával és pürésítsd, ne maradjon darabos, mert úgy nem tudod jól eloszlatni a hajadon. Add hozzá a két evőkanál olajat, majd alaposan keverd el benne a két evőkanál mézet is. Hajmosás után, törölközőszáraz hajra használd a pakolást és tekerd be utána fóliával, így biztosan nem fog lecsöpögni. Hagyd hatni legalább 30-60 percen át, majd utána vízzel alaposan öblítsd ki, figyelj arra, hogy ne maradjon véletlenül sem a hajadban a pakolás. A pürésítés pontosan ezért fontos, hiszen a kis banán darabkákat még nehezebb lenne kimosni a hajadból, de pürésítve már jóval könnyebb a helyzet.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.