Navigation Menu

3 tipp, hogy télen is top formában legyen a hajad

Ne hagyd, hogy a zord időjárás kikezdje a hajkoronád. Összegyűjtöttük a legalapvetőbb tippeket, ami télen a ragyogó frizurához kell.


Hajmosás:

Tudtad, hogy az emberek nagy része nem jól mos hajat? Hajmosáskor a samponnal magát a fejbőrt mossuk és öblítésnél bőségesen elég, hogy a samponos-habos víz átfolyjon a hajhosszon. Maga a mosás, az a fejbőr körkörös masszírozása az ujjbegyekkel és soha nem körömmel, ebben kell minél alaposabbnak lenni. Itt, ha kimarad egy terület, ott gyorsabban válik zsírossá hajmosás után a haj, nem beszélve, hogy közvetlen hajmosás után is piszkos érzetű maradhat a hajad.

Természetes pakolások:

Meleg olajos hajpakolás:
Hozzávalók: 2-3evőkanál kókusz vagy olívaolaj
A hajad legyen törölközőszáraz a hajmosás után, így vidd fel a meleg olajat a fejbőrödre, és kezdd el alaposan bemasszírozni. Mártogasd az ujjad az olajba, majd a fejbőrödre vidd fel és onnan dolgozd el a maradék olajat a haj teljes hosszán, folpackkal csavard körbe majd legalább 1 órát hagyd hatni és csak utána öblítsd ki alaposan.

Mézes hajpakolás:
Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 2 tojás sárgája
Keverd össze a hozzávalókat és hajmosás előtt, még a száraz hajra vidd fel. Tekerd be folpackkal és hagyd rajta minimum egy órán át, minél tovább marad a hajadban annál jobb. Ezután vízzel alaposan öblítsd ki a hajadból. A pakolás után ne használj nehéz balzsamokat, maximum egy könnyed kimosható kondicionálót, így biztosan nem nehezíti el a hajad.

Hajszárítás:

Szárításnál mindig hagyd a hajszárítón a szűkítő fejet és a hajtövektől haladj a hajvégekig úgy, hogy a szűkítő fej lefelé nézzen. A hajszárítót folyamatosan mozgasd, és ne tartsd sokáig egy ponton és ne a legforróbb fokozaton használd. Oszd részekre a hajad, így mindenhol egyenletesen meg tudod szárítani, nem maradnak vizes tincsek.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.