Navigation Menu

Így tudsz tartósan egyenes hajat készíteni

Hajmosás után gondosan kiegyenesíted a hajad, viszont a nyirkos időjárásban egyáltalán nem tartós az elkészített frizurád? Változtass meg pár lépést az eddigi formázó rutinodban és jobb eredményre számíthatsz!


Hajvasalás esetében a tartós egyenesítés bizony már a haj előkészítésénél elkezdőzik.

Hajmosás után csak egy könnyed balzsamot használj, amit alaposan öblíts ki, semmiképp se nehezítsd el a hajad. Törölközőszáraz hajon oszlass el egy kis hajegyenesítést segítő styling terméket, ezek már általában tartalmazzák a hővédőt is. Oszd szekciókra a hajad és egy körkefe segítségével húzd egyenesre a hajad szárítás közben. A hajszárító szűkítőjét a hajadhoz tartva nagyon alaposan szárítsd meg mindenhol a hajad, fentről lefelé haladva. Ha ezzel a módszerrel szárítod be, az egy kicsit több időt vesz igénybe, de az eredmény tartósságát nagyban növeli és igazán hamar bele lehet jönni a körkefés hajszárításba.

Miután végeztél a hajszárítással jöhet az egyenesítés. Ne feledd, semmiképp se használd a hajvasalót még nyirkos hajon, nem tesz jót neki. Itt is érdemes szekciókra osztani a hajad és tincsről-tincsre haladni, mert így biztosan nem marad ki egyetlen terület és tincs sem. A hajad egyenesítését a hajtöveknél kezdd, és egyetlen, határozott mozdulattal húzd végig a hajadon, egészen a hajvégekig. Ha a fejtetőn lévő tincsek tövét felfele húzva kezded egyenesíteni, akkor megemeled a hajtöveket és ezzel megakadályozod, hogy lelapuljon a hajad.

Végezetül használj rá egy kis hajápoló olajat vagy hajfénysprayt, és tökéletesen ragyogó, tükörsima és tartós lesz a frizurád!

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.