Navigation Menu

Hogyan tartsd tisztán a hajformázó eszközeidet?

Mikor tisztítottad meg utoljára a hajformázódat vagy a hajszárítódat? Ha belegondolsz, mennyi terméket használsz a hajadon közvetlen hajformázás előtt, nem árt néha egy kis tisztítás ezeknek a készülékeknek sem. Ess neki, nem lesz több 2 percnél!





Kezdésnek érdemes elővenni a hajszárítód és megnézni a szűrőjét. Attól függően, hogy mióta használod, valószínűleg a szűrőn már lerakódott és filcréteget képez egy adag szösz és hajszál. Ilyenkor egy idő után a motor nem tud elég levegőt szállítani a fűtőtesthez, ami ennek következtében túlmelegszik. Ezt a filc réteget rendszeresen szedd le a szűrőről. A szűrőt miután megtisztítottad, tedd vissza a hajszárítóra és ne felejtsd el rendszeresen ellenőrizni.
Nem csak a hajadnak tesz jót, ha a hajszárítás végeztével egy kis hideg levegővel átfújod, de a motort is lehűtöd vele és nem felforrósodott állapotban kapcsolod ki hirtelen.


A hajformázó eszközöknél is érdemes mindig tisztán tartani a hajjal érintkező felületeket. Egy idő után lerakódik rajtuk a hővédő és hajformázó szerek maradványa, így nem árt rendszeresen áttisztítani a felületüket, hogy a hajjal érintkezve ezek a maradványok ne ragadjanak rá az éppen formázandó hajra. Csak töröld át a hajsütő lapokat egy nedves ronggyal, ha még piszkosnak, ragacsosnak érzed, akkor egy kis alkohollal is töröld át a felületét.


Fogj egy hegyes tárgyat (egy toll vagy ceruza tökéletes erre a feladatra) és a fésű fogai között emeld meg és told felfelé a felgyülemlett hajszálakat. Csak szedd le az így feltolt hajtömeget és samponnal valamint meleg vízzel mosd át a hajkefédet. Száradás után már használhatod is.



Töröld át a hajsütővas felületét egy nedves ronggyal, vagy alkohollal. A nehezen elérhető részeket alkoholba mártott fültisztító pálcikával tudod a legjobban letakarítani.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.