Navigation Menu

6 trükk a gyönyörű hajért

Megőrjít a kezelhetetlen frizurád? A gyakori „rossz haj napok” téged sem kímélnek? Mutatunk néhány trükköt, hogy végleg leszámolj a rakoncátlan tincsekkel.


1. Kevesebb hajmosás
Sokan követik el azt a hibát, hogy túl gyakran mosnak hajat. Átlagosan elegendő, ha csak minden harmadik napon mosol hajat. Ha gyorsan zsírosodik a hajad, akkor vess be egy kis szárazsampont, de egy szorosan összefogott copffal is átvészelheted a napot.

2. Fonatok
Ha már épp hajmosás előtt állsz, de egy last minute buli vagy randi meghívást kapsz, akkor pánik helyett csak nézz ki egy jó kis fonatos frizurát. Ezek sokkal jobban mutatnak, ha nem frissen mosott a hajad, emellett most szuper trendik!

3. Pakolások
A hideg időjárás és a benti száraz levegő erősen megviseli a hajadat is, sokkal szárazabb ebben az időszakban. Használj mélyhidratáló pakolásokat hetente, viszont ha nagyon száraznak érzed a hajad, akkor ennél gyakrabban is használhatod. Csak arra figyelj, hogy a fejtetőre, hajtövekhez ne kerüljön belőle, nehogy elnehezítse és lelapítsa a hajadat.

4. Hajápoló olajok
Nemhiába létezik ennyi féle hajolaj, hiszen csodás hatásuk van a hajadra. Minden esetben még nyirkos hajon oszlasd el az ápoló olajat, így a hajadban levő extra nedvességet az olaj kívülről a hajadba zárja. Ettől még puhább és tápláltabb lesz.

5. Hajszínvédő termékek
Hajfestés után akár még a szalonban, de otthoni hajápoláshoz is válassz hajszínvédő termékeket. Segítenek a pigmenteket a hajadban tartani, így sokkal tovább élvezheted a festett hajszínedet és szuperül táplálják a festéktől igénybevett fürtjeidet.

6. Intenzív balzsamok
Tudtad, hogy a meleg hatására még intenzívebb lesz a balzsamok hatása? Csak balzsamozd be a hajvégeidet mielőtt hot jógára mennél, vagy edzés után, amikor beülsz a szaunába. A meleg levegő felerősíti a balzsam hatását és hajszárítás után szuperpuha haj lesz a végeredmény.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.