Navigation Menu

4 tipp a tökéletes hajszárításhoz


Elsőre azt gondolnánk, hogy hajat szárítani kifejezetten egyszerű, de mégsem vagyunk mindig megelégedve az eredménnyel. Mutatunk 4 tippet, amitől mindig gyönyörűen tudod majd megszárítani a hajad és nem kell egyből egy frizuramentő copfon gondolkodnod.




Cseréld le a régi törölköződet!

Szárításnál ne dörzsöld a hajad a törölközővel, csak finoman itasd fel a hajadban lévő vizet vele, óvatos nyomkodás megengedett, több már károsíthatja a hajadat. Érdemes a sima törölköző helyett mikroszálas törölközőt használni, sokkal több vizet szív magába, gyorsabban végzel majd a hajszárítással.

Válassz megfelelő fésűt!

Egyetlen fésűvel nem fogsz tudni mindent megoldani, a fésűket pedig érdemes a hajtípusod szerint megválasztani. Szükséged lesz egy ritkább fogú fésűre, amivel a már picit előre szárított hajat ki tudod fésülni, egy fésűre, amit hétköznapokon használhatsz, és egy körkefére a hajszárításhoz.

Vizes vagy göndör haj: vizes hajon ne használj fésűt, a nedves hajszálak sokkal sérülékenyebbek és könnyebben törtnek. A göndör hajat még hajmosás előtt fésüld ki.

Vastag szálú haj: szintetikus kefét válassz, ezek nem fognak statikusan feltöltődni, nem fog tőle szállni a hajad, illetve hatékonyan elbánnak a gubancokkal is.

Vékony szálú haj: a legjobb választás egy sűrű, de rövid fogú fésű, ezzel alaposan és könnyedén ki tudod fésülni a hajadat.

Hullámos haj: téglalap formájú fésűt válassz, könnyen rendben tarthatod vele a hullámokat és még a hajszárításnál is jól jöhet.

Használj körkefét!

Oszd szekciókra a hajad és egy körkefe segítségével szárítsd meg a hajad. Macerás lépésnek hangzik, de hidd el, megéri a fáradtságot. A frizurád sokkal rendezettebb és tartósabb lesz a segítségével.

Ne maradjon el a styling!

Lehet ez akár egy leheletnyi hajlakk, hogy tartós maradjon a frizura, hajfény spray vagy akár ápoló olaj is, a lényeg, hogy egy kevés formázó termékkel sokkal jobban mutat majd a frizurád!

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.