Navigation Menu

Így tartsd karban az elektromos borotvád


Mint minden elektronikai eszköz, a borotvád is akkor fog a legjobban teljesíteni, ha a folyamatos használat mellett rendszeresen karbantartod. Nem csak a teljesítményét őrzöd meg, de az élettartamát is növeled vele. Megéri rászánni pár mozdulatot, nem?


Használat utáni tisztítás:

Borotválkozás után csak vedd le a fém védőfedelet és a vágószerkezetnél rekedt szőrszálakat fújd le onnan, vagy óvatosan ütögesd meg a borotva oldalát (kizárólag a kezedhez és sose a csap széléhez). Ezt minden használat után csináld meg, pár másodperces művelet, de a borotvád hatékonysága így mindig tökéletes marad, nem fogják eltömíteni az apróra vágott, beszorult szőrszálak.

Alaposabb tisztítás 1-2 hetente:

A készülékedhez kaptál egy pici kefét is, ideje bevetni. Miután levetted a védőfedelet a kefével távolítsd el a kis szőrszálakat, amik beakadtak a motor vagy vágószerkezet apró nyílásaiba. Ilyenkor érdemes alaposabban kitisztítani, forgókéses borotváknál a forgófejeket is szétszedni és kitakarítani, rezgőkéses borotváknál pedig a borotvaszitát tisztítsd meg. Vízálló borotváknál az összeszerelés után ilyenkor jöhet egy öblítés forró folyóvíz alatt. (Extra tipp: ha kaptál olajat is a borotvádhoz, ilyenkor ne felejtsd el használni, egy csepp a nyíróegységre és készen is vagy.)


Borotvafej csere:

12-18 havonta érdemes cserélni a szita, vágókés és körkés fejeket, hiszen ennyi idő alatt már rengeteg szőrt vágtak le, nem kis igénybevétel ez a pengék számára (sem)! Érezni fogod, amikor szükség van a cserére, ha már tisztítás után sem muzsikál úgy a szerkezet, mint korábban, vagy irritációt tapasztalsz akkor itt az ideje beújítani a borotvaalkatrészt. A csere végeztével pedig minden mehet a régi kerékvágásban, mintha csak új lenne a készüléked.

TIPP: Új Ultimate Series rezgőkéses és körkéses, 100%-ban vízálló borotváinkat keresd az Extreme Digital üzleteiben és online!

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.