Navigation Menu

Így számolj le a narancsbőrrel!


Ha tavaszra / nyárra szeretnél a legjobb formádba kerülni, akkor épp itt az ideje felvenned a kesztyűt a narancsbőr hepehupái ellen, mivel sajnos nem lehet eltüntetni egy kis kenegetéssel, csak rendszeres odafigyeléssel érheted el a javulást. Hallottál már a kávéolajról? Ha még nem, akkor olvass tovább, ez lesz a legjobb barátod a narancsbőr elleni harcban.




A kávéolaj elnevezése is elég beszédes, a feszesítő hatású kávé és a bőrtápláló olajok szuper tulajdonságait egyesíti magában ez az otthon is elkészíthető keverék, amivel sokat javíthatsz a bőröd állapotán.

Pontosítsunk kicsit, azt tudjuk, hogy az olajok jót tesznek a bőröddel, de mégis milyen hatásuk van? Ha rendszeresen használod, akkor visszaállítják a bőr rugalmasságát, feszesebb és simább lesz. Ennek a „ruganyosságnak” köszönhető, hogy könnyebben visszaállnak a helyükre és a kis gödröcskék visszaszorulnak.

A kávéval is hasonló a helyzet, hiszen tudjuk, hogy jó hatása van a bőrre, de mit is csinál pontosan? Erős antioxidáns, a benne található koffein pedig természetes vízhajtó, az arcbőrön alkalmazva lehúzza a szemkörnyéki duzzanatokat, javítja a sejtek oxigénellátását, ezért a szem alatti sötét karikákat is halványítja. Mivel fokozza a vér- és nyirokkeringést, a testeden máshol használva enyhíti a narancsbőr tüneteit, és halványítja a striákat. Plusz a hajhagymák vérellátását is fellendíti a kávé, ennek köszönhetően serkenti a hajszálak növekedését.

Ebből következik, hogy az organikus olajok és a kávé kombinációja szuper eredményeket hozhat, ha megfelelően és rendszeresen használod. A felvitelnél alaposan masszírozd a bőrödbe, hiszen ez a hatóanyagokkal együtt serkenti a vérkeringést és segíti a bőrregenerálódást.
A narancsbőr eltüntetéséhez idő és türelem kell, de legfőképpen rendszeresség. Szánj időt az alapos masszírozásra, ügyelj a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, és ha ezt egy kis mozgással is kiegészíted már nyert ügyed van.

Hozzávalók: ¾ csésze őrölt kávé, ½ csésze olívaolaj, ½ csésze kókuszolaj
A fent leírt olajadagokat öntsd egy serpenyőbe és alacsony hőfokon melegítsd fel. Öntsd hozzá az őrölt kávét és néha kevergetve kb. fél órán keresztül melegítsd tovább. Fontos, hogy ne forrald, csak melegítsd az összetevőket. Hagyd kihűlni a keveréket, majd egy szűrő segítségével szűrd le a kávét, az olajat pedig tedd egy jól zárható, tiszta üvegcsébe. Használat előtt rázd fel alaposan, hogy az esetleg leülepedett kávé ne maradjon az alján. 2-3 hétig, de maximum egy hónapig tudod felhasználni, ez az adag pont elég lesz rá.

A kávéőrleményhez egyből adhatsz egy kis olajat és elképesztően jó bőrradírt is tudsz belőle csinálni. Alaposan dörzsöld át vele a lábfejed és a talpaidat, éjszakára kend be egy gazdagabb állagú hidratálóval és húzz rá egy pamut zoknit, másnap pedig élvezd a pihe-puha bőrt a lábadon!

Ha ragyogó, sima, szőrtelen bőrre vágysz, akkor próbáld ki az IPL8500 i-LIGHT Luxe tartós szőrtelenítőnket. 

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.