Navigation Menu

Energizáló hajpakolás a gyönyörű hajért


Fakó, sprőd, erejét vesztett a hajad? Egy igazi energiabombát érdemel! Hajmosás előtt hagyd egy órán át a hajadon ezt a szuper tápláló és energizáló hajpakolást, hogy élvezhesd a jótékony hatását a hajadon.




Mi fog kelleni a szuper energizáló hajpakolásodhoz?

Hozzávalók: 2 banán, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál ricinus, olíva, kókusz vagy argánolaj, 1 evőkanál joghurt

Attól függően, hogy mi van kéznél a felsorolt olajok közül bátran használd hozzá bármelyik fajtát. Kókuszolaj esetén, ha szilárd állagú, akkor egy kicsit melegítsd fel az olajat, hogy könnyedén el tudd keverni a többi hozzávalóval.

Kulcsfontosságú, hogy alaposan pépesítsd a banánt. Vagy villával törd össze nagyon alaposan, vagy akár aprító géppel, a lényeg, hogy ne maradjon darabos, úgy nehéz kimosni a hajból. Miután pépesítetted a banánt add hozzá a többi összetevőt és alaposan keverd össze. A hajtövekre ne tegyél a pakolásból, de a haj hosszába alaposan dolgozd be, külön figyelj a hajvégekre. A csöpögés elkerülése végett tekerd be a hajad egy kis folpackkal, sőt, ha a folpackra utána rácsavarsz egy törölközőt az melegen tartja a pakolást és még hatékonyabban tudja táplálni a hajad.

A pakolást legalább egy órán át hagyd hatni, de nincs semmi baj, ha több órán át is a hajadban marad. Lemosásnál először öblítsd át akár többször is a hajad és utána jöhet a samponozás. A hajpakolás után már nem lesz szükséged extra balzsamra, mert elnehezítenéd vele a hajad.

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.