Navigation Menu

Ezeket edd, ha szép hajat szeretnél

Az ételben található tápanyagok, vagy éppen azoknak a hiánya befolyásolják a szervezeted működését. Természetesen így van ez a hajaddal és a bőröddel is, tehát ha gyönyörű hajkoronát szeretnél, kezdj el tudatosan táplálkozni.




Rizs protein
A hajadnak proteinre van szüksége a keratin előállításához, tehát alapjában véve a fehérjéktől lesz erős a hajad. Ha nem fogyasztasz elegendő fehérjét a hajad elgyengül és akár csomókban elkezdhet hullani. Ha pedig igazán erős és egészséges hajra vágysz, akkor például a fehérjeturmix a hajadnak is elképesztően jót tesz.

Vörös húsok
A vörös húsokban és a májban sok vas található, viszont aki vegetáriánus, annak is van megoldás. Bizonyos magvakban, mint például a pisztácia és a szezámmag, vagy a zöld hüvelyesekben is van belőle. Miért fontos ez? Mert szoros összefüggést találtak a haj elvékonyodása, gyengülése a fellépő vashiány között.

Osztriga
Az osztriga remek cinkforrás, ami egy nagyon jó antioxidáns, úgy vélik, hogy erősen befolyásolja a hajvégek állapotát és a töredezést. Ez az egyik legjobb étel, ami a hajad kinézetében szerepet játszik.

Tojás
A tojásnak van egy merészebb és egy általánosabb felhasználási módja is, ha a hajad javára szeretnéd fordítani. A merészebb megoldás, hogy nyersen a hajadba és a fejbőrödbe masszírozod (akár egy kis ricinusolaj is mehet mellé) és csodákat művel a sörényeddel, de akár meg is eheted, úgy is hatásos.

Répa
Simán nyersen elrágcsálhatod, csinálhatsz belőle répalevet, vagy mehet egyszerűen a salátába, igazán multifunkciós. Tele van A vitaminnal, ami a haj egészséges fényében játszik szerepet.



Teljes kiőrlésű gabonafélék
A szénhidrátok is nélkülözhetetlenek a haj számára, nélküle a haj hullásnak indul. Pontosan ezért a szénhidrátmentes diéták rendkívül megterhelik a hajat, erre mindenképp figyeljetek.

Spenót és kel
Mindkettő nagyon jó vasforrás, ami elengedhetetlen a gyönyörű hajhoz. A vashiány hosszútávon vérszegénységhez is vezethet, emellett hajhullással is lehet számolni. Ha a kel nem is a te eseted, spenótból egyél rendszeresen, vas mellett A vitaminból is jó sok van benne.

Avokádó
Esszenciális zsírsavakban gazdag, hívhatjuk őt a jó zsíroknak, hiszen segítik az anyagcserét. Sajnos ezeket az emberi szervezet nem képes előállítani, csak táplálék útján, vagy kiegészítők útján tudjuk bejuttatni. Egyrészről evéssel is beviheted, illetve ha natúr joghurttal elkevered és utána a fejbőrödbe és hajadba bedörzsölöd 10 percre, akkor kollagén és elasztin termelésre ösztönzöd a hajad, amitől szebb és erősebb lesz, mint előtte.

Mandula
A hajad imádja a mandulát! Nagyon gazdag biotinban, egy kis tálka mandula naponta egy nagy löket energiabombának felel meg a hajad szempontjából. A haj gyorsabban nő tőle és erősebb lesz, egy hónap után már látható az eredmény is.

Eszti - Makeup On A Budget

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.