Navigation Menu

Göndöríts okosan!

Szeretem göndöríteni a hajam, bár olyan érzésem van, hogy rendszeresen megküzdök vele. Előkészület, göndörítés és 2 órával később a hajam már inkább simán kócosnak tűnik, mint szépen formázottnak. Ismerős az érzés? Lauren Conradtól lestem el ezeket a tippeket, azóta nincsenek ilyen problémáim.


Ne frissen mosott hajon kezdd a göndörítést!
"Másnapos" hajban sokkal jobban mutatnak a göndör fürtök, szépen egyben maradnak és jóval könnyebben formázható, mint a hajmosás után frissen szárított haj. Ha a töveknél túlságosan lelapulna a hajad még mindig tudsz rajta segíteni szárazsamponnal.

Hajmosásnál hagyd ki a balzsamozást!
A gazdagabb és egyúttal igazán tápláló balzsamok elnehezíthetik a hajadat, ezáltal sokkal kevésbé lesznek tartósak a loknijaid. Ha mindenképpen szeretnél balzsamozni akkor egy könnyebb formulát válassz, az igazán mély hidratálást pedig hagyd meg a következő hajmosásra.

Használj megfelelő termékeket!
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy göndörítés után túl sok terméket használnak a tartósabb eredmény érdekében és ezt megfejelik egy jó nagy adag hajlakkal is. Végeredményben kőkemény, ropogós fürtöket kapunk, amit mégsem szeretnénk. Még a hajsütővas használata előtt vegyük elő a textúráló spray-t, vagy bármilyen formázáshoz való terméket és semmiképp ne felejtsük el a hővédőt a hajunk védelmének érdekében. Ha végeztünk a göndörítéssel jöhet a hajlakk, csak óvatosan a mennyiséggel!


Használd a megfelelő formázó eszközt!
Minden hajtípus más és más hozzáállást kíván. Sok hangsúlyt fektetek a hajam védelmére, mivel gyakran formázom ezért a Remington PROtect kerámia hajsütővasat használom. A Hydracare technológiája révén hűs párát permetez a hajamra az extra védelem érdekében és több hőmérséklet beállítás is elérhető rajta, a 25 mm-es továbbfejlesztett kerámia bevonatos sütővas keratin, argán és makadámia olajokat tartalmazó mikro-kondicionálók keverékével átitatva biztosítja a haj fényes, egészséges megjelenését. Jóval kíméletesebb a hagyományos hajsütővasaknál, a hűsítő pára és a 170°C-os optimális frizurakészítési hőmérséklet kombinációjával alacsonyabb hőmérsékleteken is gyönyörű frizurák készíthetők, és ez azt jelenti, hogy ebben az esetben a haj kevesebb sérülést szenved. Nekem nagyon fontos, hogy formázás közben is vigyázzak a hajamra, tegyetek így ti is, hiszen ha szép és egészséges a hajatok azt mindenki észreveszi!

A hullámcsat sokat segít.
Amint leengedted a tincset a hajsütővasról egy hullámcsattal tűzd fel és hagyd így kihűlni. Minden tinccsel csináld meg ezt, amikor végeztél egy kis hajlakkal segíts rá a tartósságra. Ezután óvatosan szedd ki a hullámcsatokat, engedd le a fürtöket és csak az ujjaiddal fésüld át őket. Macerás viszont bombabiztos az eredmény.

Fond be a hajad alvás előtt.
Ha már előre tudod, hogy holnap szeretnél göndör tincseket, akkor dolgozz egy kicsit előre. Fond be a hajad alvás előtt (egy vagy két fonat elég lesz) és másnap, amikor formázás előtt kiengeded, szép textúrált hullámok lesznek benne, ez a lehető legjobb alap a formázás megkezdéséhez.

Forrás: Sári Eszter szépségblogger (Makeup On A Budget blog)

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.