Navigation Menu

Miért egészséges a szakáll? Mondunk egyből 5 érvet.

Az tény, hogy az összes szakállat viselő, magára igényes ember tisztában van vele, hogy a szakálluk király. Ha egyszer eldöntötted, hogy szakállat növesztesz és megfelelően ápolod is, akkor már része lesz a stílusodnak, személyiségednek. Amellett, hogy jól néz ki, és mágnesként vonzza a nőket, a szakállnövesztésnek van egy pár egészségügyi pozitívuma is. Ezek bizonyított tények, tehát a szakállnak valóban van kihatása az egészségedre is. Lássuk mi az az 5 érv, ami miatt meg kellene fontolnod, hogy növessz te is egyet!


1. Csökkenti a bőrfertőzések esélyét 

Minden alkalommal, amikor borotválkozol, összekaristolod az arcod. Mintha csak egy csiszolópapírt használnál egy fadarabon. Ezek miatt a kis karcolások és felületi sérülések miatt alakulhat ki a bőr kipirosodása, kiütések jelenhetnek meg, benövő szőrszálak képződhetnek. A benövő szőrszálak tehát a borotválkozás eredményei és könnyen vezethetnek fertőzésekhez, valamint az arcon és nyaki részeken található vörös foltok kialakulásához. Ha szakállat növesztesz, akkor ezeknek a problémáknak biztosan búcsút mondhatsz.

2. Lassítja a bőr öregedését

Minden egyes alkalommal, amikor nap éri az arcodat, egyúttal káros UV sugarak érik a bőröd. Ezeknek kitéve az arcod, hamarabb alakulnak ki az öregedésre jellemző jegyek, mint például a ráncok. Ha egy tisztességes szakállat növesztesz, akkor ezeknek a káros sugaraknak akár a 95%-át ki tudod szűrni. A szakáll olyan, mintha kb egy vastag réteg 30 faktoros naptejjel mászkálnál az arcodon. Még egy plusz pontot adhatunk a szakállnak, ugyanis jelentősen csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyeit.

3. Védi a bőröd télen is


A csípős hideg téli szelek elég csúnyán ki tudják szárítani és pirosítani az arcodat. Egy sűrű szakállal beláthatóan könnyebb a helyzet. Egy plusz réteg van bőrödön, ami felfogja ennek a hidegnek a nagy részét és melegebben tartja az arcod még a fogvacogtató időben is.


4. Csökkenti az allergiás és asztmás tüneteket
 

Amikor a pollenek és különböző allergének támadnak, a szakállad nagy segítségedre lehet a tünetek csökkentésében. Nap, mint nap rengeteg allergént és baktériumot szippantasz be a légző rendszereden keresztül, ami akár fertőzésekhez is vezethet. A szakállad szűrőközegként viselkedik, akár egy otthoni légkondi, baktérium filterrel. Kiszűri ezeket a mikroszkópikus részecskéket és bezárva tartja a szakálladban a tüdőd helyett. Persze ezeket a rendszeres tisztítás során szépen kimosod.

5. A természetes olajok megtartása a bőrödön


A nyakadon és arcodon található bőr létfontosságú olajokat és faggyút állít elő, ami segít a terület hidratáltságának megtartásában. Amikor simára borotválkozol és minden nap megmosod az arcod szappannal, vagy rosszabb esetben tusfürdővel, akkor ezeket a természetes olajokat elmosod. A szakállnövesztés segít abban, hogy a bőröd megtarthassa ezeket a létfontosságú olajokat. Persze a teljes hidratáltsághoz és tápláláshoz érdemes szakállolajat használni.

Forrás: BeardCity.hu

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.