Navigation Menu

Lábápolás otthon

Közeledik a tavasz és a szandál-szezon, készen áll rá a lábad is? A szép és ápolt lábak mindannyiunk számára rendkívül fontosak, a jó idő és a szandálok beköszöntével pedig egyre több figyelem irányul erre a területre.


Akármennyire is szeretném, nincs mindig lehetőségem eljutni pedikűröshöz, ilyenkor marad az otthoni lábápolás. Ha alapos akarok lenni, akkor ez nem a leggyorsabb folyamat, sokáig macerásnak is éreztem, viszont az újonnan megjelenő lábápoló termékek sokat segíthetnek az otthoni lábápolásban és lerövidítik az erre szükséges időt.

Az egyik legnagyobb segítség a forgófejes talpreszelő. A Remington REVEAL pedikűrkészlet a megkeményedett bőr eltávolításában nyújt nagy segítséget. A gyorsan forgó fej gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a bőrkeményedést. Kétféle tartozék fej között is lehet választani, a normál szemcsés fejjel rendszeresen karbantarthatod a lábaidat, a durva szemcsés fejjel pedig még a legerősebb bőrkeményedéssel is elbánhatsz, ezt válaszd a nyár közeledtével, ilyenkor elkel az extra segítség a lábak előkészítéséhez. A használata rendkívül egyszerű, körkörös mozdulatokat kell végezni a megkeményedett bőrfelületen, a forgófej pedig teszi a dolgát és másodpercek alatt eltávolítja a nemkívánatos száraz és kemény bőrt.


Az elhalt hámsejtek eltávolítása után jöhet a lábfürdő, ezt a részét szeretem a legjobban (valószínűleg mindenki így van ezzel). Ha úgy érzem, hogy még nem elég pihe-puha a lábam, akkor lábfürdő után bevetek egy szemcsés bőrradírt. Ezek után jöhet a krémezés. Szinte kivétel nélkül esténként foglalkozok a lábápolással, mert ilyenkor egy kifejezetten nehéz és gazdag krémet használok az egész lábfejemre és ennek kell egy éjszaka a beszívódáshoz. Mivel eltüntettük a bőrkeményedéseket korábban, így a krémek is sokkal hatékonyabban szívódnak fel, egy vastag pamut zoknival ezt a hatást tovább tudjuk fokozni. Ennél a lépésnél szoktam időt szánni arra is, hogy alaposan bemasszírozzam a krémet a bőrömbe, frissíti a vérkeringést, ezzel is segíti a felszívódást, és igazán ellazít.

A hidratálás után már nem állok neki a lábkörmeimet pingálni, ez a másnapi elfoglaltságom szokott lenni. Hangulattól függően váltogatom a színeket, az év nagy részében natúr francia körmöket csinálok, tavasszal és nyár elején a pasztellszíneket választom, az őrült melegben pedig élénk színűre festem a körmeimet.

Szandál szezonra fel!:-)

Eszti – Makeup On A Budget blog

0 comments:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.